Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Σταύρος Νικητόπουλος: "Το πρόγραμμα μας είναι ρεαλιστικό - διεκδικητικό και άμεσα υλοποιήσιμο"


ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
Καθαριότητα
Θέλουμε ένα δήμο με καθαρούς δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια. Προτεραιότητα μας η ανακύκλωση όλων των υλικών με ξεχωριστούς κάδους για χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, ρούχα, οργανικά υλικά. Αυτή είναι η σύγχρονη λύση στο πρόβλημα των απορριμάτων. Προχωράμε σε τακτικό πλύσιμο των κάδων και σε ανανέωση του εξοπλισμού. Δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθώ καθημερινά το πρόβλημα της καθαριότητας στην Πόλη.
Συγκοινωνία - μετακινήσεις
Προχωράμε άμεσα με μελέτη βιώσιμης αστικής κινητικότητας ώστε να δώσουμε με επιστημονικό τρόπο λύση στο πρόβλημα μετακίνησης - στάθμευσης. Δημιουργούμε χώρο για ασφαλή κίνηση των πεζών με αλλαγή φιλοσοφίας για τους δρόμους - πεζοδρόμια. Λιγότερα Ι.Χ. περισσότερη μετακίνηση με τα πόδια, ποδήλατο.
Υποδομές-Έργα
Προτεραιότητα μας η άμεση ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής για το Καματερό, η διάνοιξη δρόμων, η κατασκευή πεζοδρομίων όπως και η πλήρη αντιπλημμυρική θωράκιση Καματερού και Αγ. Αναργύρων. Αποπεράτωση του Ιερού Ναού Αγ. Ακινδύνων και όσων Ναών αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
Φωτισμός - Ασφάλεια
Τέλος στους σκοτεινούς δρόμους με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ηλεκτροφωτισμού νέας τεχνολογίας led ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δημιουργία δημοτικής αστυνομίας.
Παιδεία
Στόχος μας είναι η είσοδος όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και κατάργηση των τροφείων.
Η συντήρηση των σχολείων, η αισθητική αναβάθμιση ώστε τα σχολεία μας να είναι λειτουργικά και ελκυστικά για τα παιδιά μας.
Ο διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου και τους μαθητές θα είναι θεσμοθετημένος.
 Κοινωνική πολιτική
Δεσμεύομαι προσωπικά για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους δημότες από όλες τις δομές κοινωνικής φροντίδας.
Δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φροντιστήρια θα λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και την εξυπηρέτηση με σύγχρονους τρόπους, των πολιτών που ζητούν τις υπηρεσίες τους.
Τοπική αγορά
Η πάλαι ποτέ ισχυρή αγορά σήμερα βρίσκεται σε μόνιμη απαξίωση. Σε συνεργασία με τον σύλλογο των Εμπόρων θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την εικόνα αυτή.
Η μόνιμη προβολή της αγοράς σε κεντρικά σημεία της πόλης, καμπάνιες, events όπως και εκπτωτικά κουπόνια σε κατηγορίες πολιτών,είναι μερικές από τις προτάσεις μας.
Η αισθητική αναβάθμιση της αγοράς ώστε να γίνει πιο ελκυστική και σε κατοίκους άλλων περιοχών θα προβλέπεται στο σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας που θα εκπονήσουμε.
Νεολαία
Ενεργοποιούμε τον θεσμό τουΔημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Δημιουργούμε ΑυτοδιαχειριζόμενοΔημοτικό Στέκι Νεολαίας. Αναλαμβάνουμε ως Δήμος το κόστος της ανάδειξης καλλιτεχνικής δημιουργίας των νέων της πόλης μας.
Υλική βοήθεια σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον Δήμο.
Δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων. Ελεύθεροι χώροι
Άμεση απομάκρυνση του στρατοπέδου 301 Ε.Β. με την δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στον ελεύθερο χώρο που θα προκύψει.
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου