Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Καματερό: Εικόνα εγκατάλειψης και μιζέριας για το "Παρκο Ειρήνης"

Αναδημοσίευση από το  
Σε ένα χώρο έκτασης 20 στρεμμάτων βρίσκεται το "Πάρκο Ειρήνης", ένας από τους μεγαλύτερους χώρους "ανάσας" της πόλης του Καματερού και αποτελεί ουσιαστικά το πράσινο στολίδι της περιοχής, με όμορφη θέα και σημείο απόδρασης των κατοίκων του Δήμου.

Μία μικρή βόλτα να κάνεις κάποιος και θα απογοητευθεί για την άσχημη και θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει το πανέμορφο Πάρκο αφού εκτός από τους λάτρεις της φύσης, αποτελεί και τόπο επίσκεψης συμπολιτών μας λόγω του γνωστού καφέ "ΑΤΤΑΛΟΣ" και παράλληλα τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί , το θέατρο "Ορφέας" λειτουργεί επιλεκτικά, για διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 

Τα παράπονα των κατοίκων είναι συνεχόμενα εδώ και αρκετά χρόνια για την εικόνα που παρουσιάζει το Πάρκο Ειρήνης αφού η κατάσταση του είναι σε κακά χάλια. Απεριποίητο, βρώμικο, γεμάτο σκουπίδια, σάπιες ξύλοκατασκευές, ακαλαίσθητα γκράφιτι είναι η πρώτη εικόνα για κάποιον που το επισκέπεται ενώ τα κεραμίδια από τα μικρά σπιτάκια που βρίσκονται εντός του αλσυλλίου έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται δείχνοντας μία εικόνα εγκατάλειψης και μιζέριας.
Η φροντίδα σε δέντρα και φυτά είναι σε μηδαμινό επίπεδο αφού χόρτα όλων των ειδών και ακαθαρσίες ζώων κυριαρχούν ενώ μικρές παγίδες κυριαρχούν παντού από τα ακάλυπτα φρεάτια ηλεκτρισμού και ύδρευσης που υπάρχουν στον χώρο.
 Εν μεταξύ στο Πάρκο συναντάμε σσπασμένα σκαλοπάτια, διαλυμένες βρύσες  καθώς και γκρεμισμένη την καγκελόπορτα της εισόδου από την οδό Άτταλου, απεικονίζοντας την αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής.

Επίσης οι κάτοικοι εξοργισμένοι δηλώνουν ότι σημαντικό πρόβλημα είναι και ο ελλιπής φωτισμός μιας και δημιουργεί θέμα προσβασιμότητας ειδικά τις βραδυνές και βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία των επισκεπτών στο δημοτικό κατάστημα.
Δυστυχώς άλλος ένας σημαντικό κομμάτι για την πόλη του Καματερού είναι υποβαθμισμένο σε πλήρη εγκατάλειψη με βασικούς υπευθύνους τον κ. Σαράντη και τους συνεργάτες του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου