Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοτική αρχή και ΔΕΗ αδιαφορούν για τις ανάγκες και τις αγωνίες των κατοίκων της γειτονιάς των Μυκονιάτικών




ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ –ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ


Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίων
Αναργύρων-Καματερού στις 26/08 συζητήθηκε το θέμα του υποσταθμού που τοποθέτησε η ΔΕΗ στην πλατεία Μυκονιάτικων στις 17 Μάη, μια μέρα πριν τις τοπικές εκλογές, καταργώντας ουσιαστικά την πρόσβαση στην πλατεία από τη μια πλευρά της. Η δημοτική αρχή του κου Σαράντη εισηγήθηκε και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την κατασκευή επίγειου υποσταθμού  σε αντικατάσταση του εναέριου. Η κατασκευή του επίγειου υποσταθμού θα γίνει επίσης πάνω στην πλατεία, δίπλα στο σημείο που έχει τοποθετηθεί ο εναέριος και μάλιστα για την κατασκευή ..του θα επιβαρυνθεί οικονομικά ο δήμος με το ποσό των 8.500ευρώ.

Η δημοτική αρχή στέκεται απέναντι στο αίτημα των κατοίκων για υπόγεια κατασκευή του υποσταθμού και άμεση απομάκρυνση του εναέριου υποσταθμού, αίτημα που κάτω από το βάρος της λαϊκής κινητοποίησης μετατράπηκε και σε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στη συνεδρίαση του στις 12 Ιούνη και λειτουργεί ως εκπρόσωπος των συμφερόντων της ΔΕΗ.  Αποδέχτηκε πλήρως τους ισχυρισμούς της επιχείρησης για την ανάγκη τοποθέτησης του υποσταθμού αποκλειστικά και μόνο στο χώρο της πλατείας και τον ισχυρισμό της ότι ο υποσταθμός ήδη λειτουργεί, γεγονός που δεν ισχύει. Επίσης αποδείχτηκε ότι ενώ η διοίκηση του δήμου γνώριζε ένα μήνα πριν την απαράδεχτη ενέργεια της ΔΕΗ την πρόθεση της να τοποθετήσει εναέριο υποσταθμό στην πλατεία, δήλωνε κυνικά «άγνοια» και «έκπληξη» στους κατοίκους που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή.

Δημοτική αρχή και ΔΕΗ αδιαφορούν για τις ανάγκες και τις αγωνίες των κατοίκων της γειτονιάς των Μυκονιάτικών, για την ποιότητα ζωής τους.

Η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής όμως δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Η πλατεία της γειτονιάς είναι χώρος αναψυχής για το λαό της περιοχής. Ούτε μισό εκατοστό για να μειωθεί το κόστος της ΔΕΗ.



ü  Εδώ και τώρα να απομακρυνθεί ο εναέριος υποσταθμός και να αποκατασταθούν οι ζημιές στο πεζοδρόμιο.

ü  Να γίνει υπόγεια κατασκευή του υποσταθμού με κριτήριο την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου