Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Νίκος Σαράντης: Ο επανέλεγχος των συμβάσεων να μην οδηγήσει σε διαλύση των δήμων

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει έμπρακτα τη διαφάνεια και την
αξιοκρατία στον δημόσιο βίο. Όπως επίσης κινείται αυστηρά μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, που αποτελεί την μόνη εγγύηση και προστασία των ίδιων των πολιτών. 
Ο επανέλεγχος των συμβάσεων που μετατράπηκαν από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου επιβάλλεται από νόμο που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή και άρα οφείλει να υλοποιηθεί. 
Οι νόμοι δεν μπορεί να εφαρμόζονται επιλεκτικά. Εάν από τον έλεγχο προκύπτει θέμα το οποίο αφορά σφάλματα και τυχόν παρανομίες που έγιναν με την ανοχή ή και την άμεση ευθύνη του πολιτικού συστήματος, αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λόγο να τιμωρηθούν σήμερα, μετά σχεδόν δέκα χρόνια, αμέτοχοι εργαζόμενοι.
 Όπως επίσης δεν είναι δίκαιο να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες από τα πιθανά κενά που ενδέχεται να δημιουργηθούν στις υπηρεσίες των Δήμων, που είναι ήδη εξαιρετικά υποστελεχωμένες λόγω της πολύχρονης απαγόρευσης των προσλήψεων.
 Γι αυτό το λόγο ζητάμε, παράλληλα με τη διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων, την άμεση σύγκλιση μιας τριμερούς επιτροπής (αρμόδια Υπουργεία, Αυτοδιοίκηση, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων) για να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις ώστε να αποτρέψουμε την διάλυση των υπηρεσιών των Δήμων. 
 Η Αυτοδιοίκηση κατά την κρίσιμη μεταβατική περίοδο ανάληψης της Διοίκησης από τις νέες Δημοτικές Αρχές, αυτό που απαιτεί είναι ηρεμία, ομαλότητα και αποφυγή κάθε αδικίας. 

ΠΗΓΗ - www.airetos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου