Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα(;)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 

 Για την εκλογή Προεδρείου Δ.Σ., Επιτροπών και εκπροσώπων του Δήμου στην ΠΕΔΑ

Σε κλίμα «συνεννόησης» εκλέχτηκαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με τις επιταγές του Καλλικράτη, ο οποίος προβλέπει ότι για την κάθε μία Πρόεδρος θα είναι ο Δήμαρχος ή ο οριζόμενος από αυτόν Αντιδήμαρχος, πέντε μέλη της θα προέρχονται από την πλειοψηφία και τρία μέλη.. της από τη μειοψηφία (εννεαμελής επιτροπή). Επίσης, εκλέχτηκαν και 5 αναπληρωματικά μέλη, τα οποία προέρχονται 3 από την πλειοψηφία και 2 από τη μειοψηφία.
Η «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ» κατήγγειλε το αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα που προβλέπει ο Καλλικράτης και δεν συμμετείχε. Επίσης, κατήγγειλε το «τσουβάλισμα» των συνδυασμών της μειοψηφίας σε ένα σώμα, μια διαδικασία που ενθαρρύνει το παζάρεμα και την συναλλαγή μεταξύ διαφορετικών συνδυασμών, με διαφορετικές θέσεις και προσανατολισμούς. Με μια απλή ανάγνωση των μελών των επιτροπών ο κάθε ένας μπορεί να το αντιληφθεί. ΕΔΩ
Όσον αφορά τη λειτουργία, αυτή καθ’ αυτή των παραπάνω επιτροπών, η «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ» είναι αντίθετη με τη λειτουργία τους, πιστεύει ότι όλες οι αποφάσεις για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα πρέπει να λαμβάνονται από το δημοτικό συμβούλιο,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει αυταπάτες για τη σύνθεσή του.
Για μας εκεί που θα κριθούν οι εξελίξεις είναι στην αντίσταση και την οργάνωση του λαού της περιοχής ενάντια σε αυτά που μας περιμένουν ,φόροι χαράτσια ,αποκλεισμοι παιδιών από τους παιδικούς σταθμους προνήπεια,μειωμένες δαπάνες για κοινωνικές παροχές κ.α.

Σε αυτές τις <<επιτροπές>> αγώνα και συλλογικοτήτων θα είμαστε παρόντες με συνέπεια και όλες μας τις δυνάμεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου