Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δεκάδες Κοινόχρηστοι Χώροι Χάνονται Από «Αμέλεια» Του Δήμου

από το http://epimaxos.gr/

Το έτος 2011 διαβάσαμε ότι υπήρξε δέσμευση πίστωσης ύψους 36.992.632,95 ευρώ, από πόρους του Πράσινου Ταμείου, για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος «Απόκτηση  και Διαμόρφωση Ελεύθερων Χώρων στις Πόλεις».
Ας θυμίσουμε ότι με το αριθμ.2430/31-5-2010 έγγραφο της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ προσκλήθηκαν όλοι οι Δήμοι της χώρας να υποβάλουν, στο πλαίσιο προγραμματισμού κι εφαρμογής των εγκεκριμένων ρυμοτομικών τους σχεδίων, προτάσεις για απαλλοτριώσεις ρυμοτομούμενων..

ιδιοκτησιών για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου. Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργού Περιβάλλοντος η δέσμευση  αυτή θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Πράσινου Ταμείου του έτους 2011, ΚΑΕ 2279 και δύναται να μεταφερθεί σε επόμενες χρήσεις έως το 2014 μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Θα αναρωτιέται κανείς τι έκανε ο Δήμος Αγ. Αναργύρων – Καματερού από το έτος 2010, για να προστατεύσει  τους κοινόχρηστους χώρους και τους χώρους πρασίνου του.
Από το έτος 2010 έως σήμερα μήπως έχουν ήδη χαθεί πάνω από 20 χώροι πρασίνου, διότι δήθεν ο Δήμος δεν  είχε δεσμεύσει  τα χρήματα για να προστατεύσει τα ακίνητα του? Και αφού δεν είχε τα χρήματα μήπως θα έπρεπε να ενεργοποιήσει την δυνατότητα που είχε από το Πράσινο Ταμείο?
Γιατί δεν το έπραξε όμως. Ισως γιατί προτίμησαν οι άρχοντες του τόπου να επιτρέψουν οι κοινόχρηστοι χώροι και οι χώροι πρασίνου να μετατραπούν σε οικοδομικά τετράγωνα. Στο επισυναπτόμενο αρχείο αναλύεται η πλήρης κατάσταση και η δυνατότητα που υπήρχε να προστατευτούν οι δημόσιοι χώροι. Ενώ θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα προστασίας των στοιχείων του πρασίνου, του φυσικού περιβάλλοντος και των περιοχών με ιδιαίτερη περιβαλλοντική αξία, επιδεικνύουν   ευαισθησία για την απώλεια τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου