Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

"Ο θάνατος του εμποράκου"

Η υποβάθμιση και η παρακμή που βιώνει ο δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού δεν έχει προηγούμενο και στον χώρο της τοπικής αγοράς με τα λουκέτα να είναι αλλεπάλληλα.

Στα 12 χρόνια που είναι δήμαρχος ο Νίκος Σαράντης και 8 χρόνια στο Καματερό το δράμα των των επαγγελματοβιοτεχνών δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Σε προηγούμενες εκλογικές της διακηρύξεις η σημερινή ανίκανη δημοτική αρχή πανηγύριζε ότι θα αναβαθμίσει την τοπική αγορά μέσω ραδιοφώνου, διαφημιστικών πινακίδων, με χορήγηση εκπτωτικών καρτών και με επιπλέον δρώμενα για την προσέλκυσης καταναλωτών στην τοπική αγορά. Παρότι οι συνθήκες για την επιβίωση των επαγγελματοβιοτεχνών με τα υψηλά ενοίκια, με τις μισθολογικές περικοπές στους συμπολίτες μας που μείωσε την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και την ανεργία που μαστίζει την πατρίδα μας, οι μαγαζάτορες της περιοχής μας έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να κατεβάσουν τις τιμές. Μάλιστα στους Αγίους Αναργύρους ενώ εδώ και πολλά χρόνια έχουν καταργηθεί οι σιδηροδρομικές γραμμές που αποτελούσαν εμπόδιο για τους καταναλωτές όμως τίποτα ουσιαστικό και δημιουργικό δεν πραγματοποιήθηκε (με εξαίρεση την περίοδο των εορτών). Οι εξελίξεις στον τομέα αυτό είναι άκρως αρνητικές ενώ ούτε καν χώροι πάρκινγκ δεν δημιουργήθηκαν ώστε να διευκολυνθούν όσοι ακόμη προτιμούν και θέλουν να βοηθήσουν την τοπική αγορά.

Όλα αυτά δημιουργούν μία πολύ ζοφερή κατάσταση στην πόλη μας με συνέπεια πολλοί επαγγελματίες μην αντέχοντας άλλο μετακομίζουν σε άλλες πιο εμπορικές αγορές ή δυστυχώς αναγκάζονται να κλείσουν οριστικά.

Παράλληλα τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στο Καματερό, με καμία ουσιαστική μέριμνα για να τονωθεί έμπρακτα η τοπική αγορά ενώ παράλληλα μέσα στην εορταστική περίοδο γίνονται έργα με αόριστο χρόνο ολοκλήρωσης  με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ασφαλή πρόσβαση  αλλά και σε οποιαδήποτε κακοκαιρία (βροχές, κρύο, πλημμύρες) τα μαγαζιά της περιοχής γίνονται απροσπέλαστα για τους καταναλωτές.

Όσο και να φωνάζει η τοπική Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων για να διορθωθεί ότι απέμεινε όρθιο, η δημοτική αρχή απλά θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνεχίζει να αναλώνεται μόνο σε επικοινωνιακές δράσεις.

Ο "θάνατος του εμποράκου" είναι δυστυχώς προ των πυλών στον πολύπαθο Δήμο Αγίων Αναργύρων -Καματερού. 

 

Πηγή:noiazomaiagioianargyroi-kamatero.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου