Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Φτάνει πια....



Αποτέλεσμα εικόνας για DHMOTIKO SYMBOYLIO AGIVN ANARGYRVN


Αφήστε την τοπική αυτοδιοίκηση να ανθίσει.

       Ψάχνοντας να βρω πηγές αναφορικά με την επιρροή των κομμάτων , στην τοπική αυτοδιοίκηση διαπίστωσα πως είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε δημόσια, για την ανεξάρτητη , χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς , τοπική αυτοδιοίκηση.

      Αυτό που όλοι λέμε στους χώρους συνάντησης και δουλειάς, ξεκάθαρα αλλά και σε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί, ότι τα κόμματα δεν πρέπει να έχουν καμιά θέση στην Τ.Α. , λείπει από τις αναφορές. Τα κόμματα σαν μηχανισμοί εξουσίας, θέλουν (και το καταφέρνουν) να διαχειρίζονται τα πάντα. Βλέπουν , όλους τους θεσμούς σαν την προέκταση της οργάνωσης τους. Από την εκλογή οργάνων διοίκησης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και μέχρι στις εκλογές επιστημονικών φορέων ( ΤΕΕ κλπ). Δυστυχώς σταμάτησαν να παράγουν πολιτική και το μοίρασμα όλων των εξουσιών έγινε κυρίαρχος σκοπός τους. Φτάσαμε στην κατάντια , η αντιπαράθεση να μην γίνεται σύμφωνα με τα τοπικά χαρακτηριστικά, αλλά με τα χαρακτηριστικά που επικρατούν στην γενικότερη πολιτική σκηνή, δίνοντας χαρακτήρα στην αντιπαράθεση, γενικής πολιτικής σύγκρουσης.

Τελικά είναι αυτό που ζητάει η κοινωνία μας ή όχι.

       Είμαστε μπροστά στην εφαρμογή ενός νέου νόμου. Ενός νόμου που για πρώτη φορά εφαρμόζει την απλή αναλογική αλλά και για πρώτη φορά φέρνει την ακυβερνησία στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Στόχος λένε , είναι η κατάργηση του Δημαρχοκεντρικού μοντέλου , δίνοντας περισσότερο <χώρο> στη συμμετοχή των πολιτών. Πως όμως θα μπορέσει μια τοπική κοινωνία να πάρει τις αποφάσεις που χρειάζεται ,για να βελτιώσει την καθημερινότητα της όταν οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι της, είναι σφικτά αγκαλιασμένοι με την κομματική γραμμή. Πως μία τοπική κοινωνία θα μπορέσει να αναπτυχτεί , όταν η κάθε πρόταση βελτίωσης τελειώνει, στην <αντιπολιτευτική τακτική> , ομάδων που πριν από λίγο χρόνο διεκδικούσαν να αναλάβουν την Δημαρχία της πόλης η την διοίκηση της Περιφέρειας.

 Πρέπει λοιπόν να υπάρξει  μια διαφορά που να αλλάζει τα δεδομένα.

         Άλλο κομματικά υποχείριος και άλλο ικανός αλλά ενταγμένος σε δημοτικούς σχηματισμούς παραταξιακούς ή μη . Η αναζήτηση αξιόλογων συμπολιτών μας, που έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους προσφέροντας εθελοντικά στην κοινωνία μας , με ταυτόχρονα αποδεδειγμένη την μορφωτική τους επάρκεια αλλά την πνευματική τους καλλιέργεια, πρέπει να είναι μια διαδικασία συνεχής .
        Αυτούς τους συνδημότες μας πρέπει όλοι μας να αναζητήσουμε να αναδείξουμε αλλά και ταυτόχρονα να τους αναγκάσουμε να ενταχτούν σε παραγωγική διαδικασία, αφήνοντας κατά μέρος τις κομματικές μας ταυτότητες. Γιατί μόνο τότε θα μπορούμε μαζί, να αναδείξουμε το βασικό κύτταρο της πολιτείας μας, τους Δήμου μας, σε κυρίαρχο παράγοντα βελτίωσης της καθημερινότητας άλλα και κατ επέκταση την βελτίωση συνολικά της ζωής μας αλλά και της κοινωνίας μας.

 Της κοινωνίας που μέσα σε αυτή μεγαλώνουμε τους αυριανούς της πολίτες της πατρίδας μας.

Τα παιδιά μας!!!!

Θ.Κ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου