Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Ομόφωνα υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Κομματάς




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Κυριακή 30/9/18 συνήλθε η τακτική συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη η δύναμή». Η συμμετοχή των μελών της παράταξης ήταν μαζικότατη και ελπιδοφόρα( αψηφώντας τα καιρικά φαινόμενα λόγω ΖΟΡΜΠΑ).
Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Κομματάς στη εισαγωγή της εισήγησής του παρουσίασε τα καινούργια δεδομένα που εισάγει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο « ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» καθιερώνοντας ένα πλέον δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο με τη καθιέρωση της απλής αναλογικής(οι ψήφοι όλων των δημοτών έχουν την ίδια αξία), την αναβάθμιση των δημοτικών κοινοτήτων με τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και την ξεχωριστή κάλπη ,τα τοπικά δημοψηφίσματα, την ψήφιση των Προϋπολογισμών και του Τεχνικού Προγράμματος των Δήμων ανά έργο και ανά κωδικό με την κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων. Τη δικαιότερη χρηματοδότηση με κατανομή των πόρων προς τους Δήμους όχι μόνο με πληθυσμιακά κριτήρια, όπως έως τώρα γινόταν, αλλά με 11 παραμέτρους, μεταξύ των οποίων και τα ποσοστά ανεργίας στον
εκάστοτε Δήμο αλλά και το πόσο πλούσιος είναι ένας Δήμος .
Αναφέρθηκε στη καθοδική πορεία και των δύο πόλεων,των Άγιων Αναργύρων και του Καματερού, οι οποίες συναποτελούν το Δήμο μας, μια πορεία που μας έχει οδηγήσει στον πάτο της μιζέριας και της υποβάθμισης. Ανέδειξε επίσηςτην :
  • όλο και ελλιπέστερη καθαριότητα των δημόσιων χώρων αλλά και της γειτονίας μας,
  • την πολιτιστική υποβάθμιση του Δήμου, ιδίως του Καματερού με την εξολόθρευση της Φιλαρμονικής, του Ωδείου και το γκρέμισμα του μοναδικού πολιτιστικού χώρου ΜΕΛΙΝΑ,
  • την αδιαφορία της δημοτικής αρχής να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου έναντι καταπατητών και κακοπληρωτών,
  • τη πλήρη απουσία προγραμματισμού και υλοποίησης έργων υποδομής που να προάγουν την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των πολιτών.
Αντί αυτών η διοίκηση, προτάσσει έργα όπως η ανάπλαση-ανακαίνιση της Γεωργίου Παπανδρέου του καλύτερου δρόμου στο Δήμο μας με 3.500.000,00 ευρώ (για τους μεγαλύτερους 1,2δισεκατομμύρια δραχμές ) δαπανώντας τεράστια ποσά, χωρίς να καλυτερεύει ούτε κατ’ ελάχιστο η εικόνα του Δήμου μας”σημείωσε κλεινοντας.
Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με πλούσιες και δυναμικές παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους συνδημότες μας. Καταγράφηκαν προβλήματα καθημερινότητας και έλειψης υποδομών. Μάλιστα τονίστηκε η αναβάθμιση όμορων Δήμων, παρά την οικονομική δυσπραγία της τελευταίας 10ετίας εν αντιθέση με το δικό μας.
Όμως σε αυτό που όλοι κατέληξαν είναι η διαρκή υποβάθμιση των πόλεων μας και η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να αναδείξει και να επιλύσει χρόνια προβλήματα του Δήμου μας.
Τέλος η συνέλευση επαναβεβαίωσε ομόφωνα τη στήριξή της στον Γιώργο Κομματά, για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.
Η Δημοτική κίνηση «Αλληλεγγύη η δύναμή» μας καλεί όλους τους Δημότες να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού και να στηρίξουν την προσπάθεια να γυρίσει επιτέλους σελίδα ο Δήμος μας, για μία πόλη που μας αξίζει, μία  « ΠΟΛΗ ΝΑ ΖΕΙΣ» .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου