Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Eυρωπαική συμμετοχή για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Α.Α.Κ. ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ABOVE ( ABilities On the moVE)
Ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας είναι η συμμετοχή του στο πρόγραμμα ERASMUS + με τίτλο : ABOVE ( ABilities On the moVE – Ικανότητες εν κινήσει) . Από τις 18 Οκτωβρίου 2017 έως τις 20 Οκτωβρίου ο Δήμος μας συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση εργασίας του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια της Val-de-Marne ( Γαλλία) και εκπροσωπήθηκε από στέλεχος της Κοινωνικής Υπηρεσίας , την κα Κεντεποζίδου Αναστασία (Κοινωνιολόγο - Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής).
Ειδικότερα ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού είναι ένας από τους έξι ευρωπαϊκούς φορείς που συμμετέχουν στο εγκεκριμένο έργο με συντονιστή φορέα το Περιφερειακό Συμβούλιο της Val-de-Marne ( Γαλλία) και εταίρους το Πανεπιστήμιο Paris -Est Creteil ( Γαλλία) , το Γραφείο Απασχόλησης της Περιφερειας Veneto ( Ιταλία) , το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων & Περιφερειών ENSA (Ιταλία) και την οργανωση για άτομα με αναπηρίες Bubamara ( Κροατία). Κατά την εναρκτήρια συνάντηση εργασίας οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο της Γαλλίας και για το δίκτυο των υπηρεσιών που παρέχονται σε ψυχικά ασθενείς τόσο σε κρατικό όσο και σε επίπεδο περιφέρειας.
Το εν λόγω έργο αποσκοπεί στην αξιολόγηση των αναγκών των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, με βασικό στόχο την εξεύρεση εργασίας μιας και προτεραιότητα της Ε.Ε είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, ειδικά των ατόμων που βιώνουν περιθωριοποίηση και αποκλεισμό.
Εξειδικευμένοι στόχοι της συνεργασίας είναι: 1) να αναλυθούν τα ζητήματα και να γίνει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εταίρων, 2) να αξιολογήθουν οι προκλήσεις που οι παροχοι των υπηρεσιών αντιμετωπίζουν εστιάζοντας στις δεξιότητες του προσωπικού και της εκπαίδευσής του.
3)να δημιουργηθούν στρατηγικές που θα αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες και τέλος να αξιολογηθούν οι πρακτικές που εφαρμόζονται στον τομέα της ψυχικής υγείας , για να αναδειχθούν οι καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου