Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ BRAVO 2017 ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ


Με το πρώτο βραβείο του θεσμού για την Βιώσιμη Ανάπτυξη BRAVO 2017 τιμήθηκε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Η βράβευση αφορούσε την δημιουργία από τον Δήμο, σε συνεργασία με το εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης που αποτελεί το πρώτο και μοναδικό αντίστοιχο Πάρκο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Το Πάρκο περιλαμβάνει αυτόματους μηχανισμούς ανακύκλωσης τελευταίας τεχνολογίας και είναι απολύτως σύμφωνο με το «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων».
Στο θεσμό διαλόγου BRAVO συμμετείχαν φέτος 277 πρωτοβουλίες και προγράμματα επιχειρήσεων, Δήμων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών.
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού είναι από τους πλέον πρωτοπόρους στην ανακύκλωση Δήμους, με μεγάλη συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης των μαθητών της πόλης. Τη συμμετοχή αυτή έχει ενισχύσει ακόμη περισσότερο η λειτουργία του Πάρκου και οι ενημερωτικές για θέματα ανακύκλωσης δράσεις που διοργανώνονται στο χώρο, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά τάξεις σχολείων από όλη την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου