Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Υπάρχουν λεφτά για έργα βιτρίνας; Δείτε τι κάνουν άλλοι Δήμοι !


 
 

  1.  Αντιγράφουμε από το 2ο  τεύχος της εφημερίδας της πόλης μας «αλληλεγγύη εν τύπω»:
    Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: Υπάρχουν λεφτά για έργα βιτρίνας κύριε Σαράντη; Η ακόμη χειρότερα: Υπάρχουν λεφτά για πέταμα, σε μια περίοδο που ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού έχει τόσες πολλές ανάγκες;
Αναφερόμαστε στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου στους Αγίους Αναργύρους. Ενός δρόμου από τους πλέον «πράσινους» του Δήμου. Η πλειοψηφία του Δήμου αποφάσισε να «πετάξει» 3,5 εκατομμύρια ευρώ… για την ανακατασκευή της οδού Γ. Παπανδρέου. Αφού δεν κατάφερε να κάνει την ανακατασκευή με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ επανήλθε και ξοδεύει 3,5 εκατομμύρια της Περιφέρειας για μελέτη-κατασκευή του πιο «πράσινου δρόμου» του Δήμου.
Σε ένα δήμο με τόσες ελλείψεις σε έργα οδοποιίας, αντιπλημμυρικά, πλατείες, παιδικές χαρές, αμαξοστάσιο, απαλλοτριώσεις και άλλα, η ενέργεια του δημάρχου Ν. Σαράντη να ρίξει 3,5 εκατομμύρια στην Γ. Παπανδρέου μόνο ως άσκοπη (η πιο ήπια έκφραση) μπορεί να χαρακτηριστεί.
Το παράδειγμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου
Και για να μην θεωρηθούμε ….μίζεροι , δείτε το παράδειγμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα χρήματα των φορολογουμένων προς όφελος των δημοτών και της πόλης.pf 
Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 4.880.000 ευρώ το Δήμο Π. Φαλήρου για την κατασκευή ενός πολυχώρου που θα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, αλλά θα μπορεί να φιλοξενεί και πολλές άλλες δραστηριότητες για τη βελτίωση της ζωής των δημοτών. Πρόκειται για ένα κτήριο, συνολικού εμβαδού δόμησης 475,24 τ.μ., το οποίο θα αποτελείται από ισόγειο, Α και Β υπόγειο. Η κύρια χρήση του κτηρίου στο ισόγειο αφορά σε χώρους γραφείων, αποδυτηρίων και κυλικείου για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας καθαριότητας και των εργαζομένων του Δήμου. Στη στάθμη του Α και Β υπογείου 3.300 τ.μ. (ναι σωστά διαβάζετε 3.300 τ.μ.) θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης μεγάλων οχημάτων και αυτοκινήτων, καθώς επίσης και χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων και αποθηκών. Στον περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος προβλέπονται εκτενείς διαμορφώσεις πρασίνου και δενδροφυτεύσεων, κατασκευή παιδικής χαράς, γηπέδου μπάσκετ, πλακοστρώσεις και ράμπα garage.
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκης (που δεν διάκειται και με φιλικά αισθήματα ούτε στην Περιφέρεια ούτε στη Κυβέρνηση) πραγματοποιεί λοιπόν ένα έργο ουσιαστικά χρηστικό και αισθητικά όμορφο. Εξασφάλισε τη χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί παρουσιάστηκε οργανωμένος, καταθέτοντας μια πρόταση με επιχειρήματα για ένα έργο-ανάσα για τους δημότες και όχι βιτρίνας.
Δεν θα μπορούσε για παράδειγμα ο κ. Σαράντης να προτείνει κάτι ανάλογο; Όταν στο δικό μας Δήμο το αμαξοστάσιο καταλαμβάνει χώρο του Πάρκου Τρίτση, όπου αυθαίρετα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της στάθμευσης των οχημάτων; Να θυμίσουμε επίσης με την ευκαιρία ότι χώρο του πάρκου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας έχει καταλάβει και τον χρησιμοποιεί σαν αμαξοστάσιο του και ο Δήμος Ιλίου και ο Δήμος μας το ανέχεται τόσα χρόνια. Ευτυχώς βέβαια που με την νέα διοίκηση του Πάρκου Τρίτση ο ρόλος και οι χρήσεις των χώρων του βρίσκονται σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού και ο μοναδικός αυτός πνεύμονας πρασίνου θα σταματήσει να λειτουργεί σαν ξέφραγο αμπέλι, όπως κάποιοι «άρχοντες» το είχαν καταδικάσει έως σήμερα.

Ασπασία Κοσκολέτου
 
 http://www.allhleggyi.gr/iparchoun-lefta-gia-erga-vitrinas-dite-ti-kanoun-alli-dimi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου