Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ και ΠΑΡΕΜΒΑΣEIΣ ΚΚΕ για το ΠΑΡΚΟ "A.ΤΡΙΤΣΗΣ"

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής Υπόψη προέδρου κ. Μιχαλόπουλου 

Το προηγούμενο διάστημα καλέσατε σε 4 προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εμπορικές χρήσεις μέσα στο Πάρκο Τρίτση με καταληκτικές ημερομηνίες στις 4 και 11/6. Κάτω από το βάρος της λαϊκής κινητοποίησης, μεταθέσατε την ημερομηνία ..κατάθεσης προσφορών και για τις 4 προκηρύξεις έως και 15/6.
Μάλιστα σε ανακοίνωση σας σημειώνετε ότι οι φάκελοι θα..

ανοιχθούν παρουσία των ενδιαφερομένων μετά από ειδική πρόσκληση, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά.
Η απόφαση σας να προχωρήσετε σε 4 νέες προκηρύξεις για εμπορικές χρήσεις μέσα στο Πάρκο είναι συνέχεια της διαχρονικής και συστηματικής προσπάθειας εμπορευματοποίησης του Πάρκου παράλληλα με την υποβάθμιση του.
Το βασικό ζήτημα για το Πάρκο Τρίτση είναι η αποκλειστική, επαρκής και σταθερή χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στον αντίποδα αυτής της ανάγκης είναι η στάση των διοικήσεων του Πάρκου διαχρονικά που υιοθετούν τη λογικής της ανταποδοτικότητας που οδηγεί σε ακόμα παραπέρα εμπορευματοποίηση.
Το Πάρκο Τρίτση είναι ανάσα ζωής για τους κατοίκους της περιοχής και του λεκανοπεδίου συνολικά και πρέπει να αποδοθεί στο λαό ως χώρος πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού με ελεύθερη και δωρεάν χρήση.
Απαιτούμε να ακυρώσετε όλη τη διαδικασία για τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εμπορικές χρήσεις.


ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ


Aντιπροσωπεία της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής κ.Μιχαλόπουλο στα γραφεία του Φορέα στο Πάρκο Α.Τρίτσης. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και βουλευτής του κόμματος. Η αντιπροσωπεία έκφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στο Πάρκο γενικά και ειδικότερα για τις 4 πρόσφατες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εμπορικές χρήσεις στο πάρκο. Τόνισε ότι βασικό ζήτημα για το πάρκο είναι η αποκλειστική, σταθερή και επαρκής χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο πρόεδρος του Φορέα είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και ακόμα και η μισθοδοσία των 4 μονίμων υπαλλήλων επαφίεται στα ενοίκια που εισπράττει ο Φορέας από εμπορικές χρήσεις. Ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε των προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της λογικής της παραχώρησης χώρων για εμπορικές χρήσεις ως μονόδρομο για την επιβίωση του πάρκου. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε την κατηγορηματική της αντίθεση με την προσπάθεια παραπέρα εμπορευματοποίησης του πάρκου και κατέθεσε επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα με την οποία ζητάει να ακυρωθεί όλη η διαδικασία προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου