Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Μυκονιάτικα: Κινητοποίηση για την άμεση απομάκρυνση του υποσταθμού της ΔΕΗ

http://paratiritisagionanargyron.blogspot.gr/

Οι κάτοικοι της περιοχής, αντιμέτωποι με την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Αγίων Αναργύρων – Καματερού, η οποία επέτρεψε στη ΔΕΗ να τοποθετήσει υποσταθμό ακριβώς μπροστά από την είσοδο της πλατείας, παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.


Πρώτο βήμα η συγκέντρωση που διοργάνωσαν, χθες το απόγευμα,
Παρασκευή 30 Μαΐου 2014.


Στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας των κατοίκων ανταποκρίθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών κινήσεων Αλληλεγγύη (Γιώργος Κομματάς) Λαϊκή Συσπείρωση (Δημήτρης Κατσαντώνης) και Ανυπότακτης Πόλης (Γεωργία Νίκα) οι οποίοι μίλησαν στους συγκεντρωμένους δηλώνοντας την υποστήριξη τους στο αίτημα των κατοίκων.


Στη συγκέντρωση, είχε καλεστεί από την Ανυπότακτη Πόλη ο...... Διπλωματούχος Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ, Σύμβουλος και Πραγματογνώμων σε θέματα διαχείρισης επικίνδυνων υλικών και εμπορευμάτων του ΕΜΠ Χαρίλαος Μαρμάρου, ο οποίος στην ομιλία του, εξήγησε στους κατοίκους τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους ανθρώπους, αλλά και για το περιβάλλον, η τοποθέτηση αυτού του υποσταθμού στο συγκεκριμένο σημείο. Κυρίως, επεσήμανε τον κίνδυνο λευχαιμίας καθώς και την ανεξέλεγκτη βλάβη που θα προκαλέσει ένα ατύχημα π.χ. φωτιά. (Δείτε και σύντομη δήλωσή του στον Παρατηρητή).


Στο τέλος οι συγκεντρωμένοι εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα:


«Εμείς οι κάτοικοι των Μυκονιάτικων ζητάμε την απομάκρυνση του πυλώνα της ΔΕΗ και του μετασχηματιστή από την πλατεία Μυκονιάτικων και τοποθέτησή τους υπογειοποιημένα σε σημείο μακριά από κατοικίες και σημεία ανθρώπινης δραστηριότητας. Ζητάμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο» 


 Το ψήφισμα αυτό, το οποίο υπέγραψαν οι κάτοικοι, θα επιδοθεί άμεσα στον δήμο για έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου