Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Οι όψιμοι αφισομάχοι...


«Ο θυμός είναι σαν τη φωτιά. Τα εξαγνίζει όλα» (MayaAngelou)

Κάποτε ενοχλούσαν τα graffiti. Κάποιοι ενοχλούνται από τις τσίχλες στα πεζοδρόμια.
 Όψιμοι πολιτικάντηδες κι όχι μόνο, ενοχλούνται, τώρα, από τις αφίσες που κολλήθηκαν στην προεκλογική περίοδο.
Και μάλιστα, τυχαίνει να είναι όλοι υποψήφιοι ή υποστηριχτές του Σαράντη.
Ξέχασαν και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα, τις αφίσες, τα χαρτόνια, τα κινέζικα πανό και τα αεροπανό που είχε γεμίσει τον δήμο ο «εκλεκτός» τους δήμαρχος (ναι ο Σαράντης) το 2006. Ξέχασαν ότι η πόλη μας είχε γεμίσει από διάφορα διαφημιστικά με ένα σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει Σαράντη».
Και καλά, κάτι πρόσφατα δεξιούλια έως ακροδεξιούλια που έγιναν.....

υποψήφιοί του, μπορεί να μην ξέχασαν, απλά να μην γνωρίζουν! Αλλά, ανάμεσα σε αυτούς, να μιλά και ο – δήθεν - οικολόγος συνυποψήφιός τους;
Αλλά και σ’ αυτές τις εκλογές.
Δεν είδαν τα χιλιάδες προγράμματα του συνδυασμού τους ή τα πολλαπλάσια φυλλάδια των υποψηφίων – κυρίως του Σαράντη - που γέμισαν τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τους υπονόμους (όπου υπάρχουν);Σημειώστε πολυδάπανα.
Οι συμπολίτες μας τα είδαν και γι’ αυτό, δικαίως, αναρωτήθηκαν: Γιατί ξοδεύτηκαν τόσο χρήματα; Άραγε, όλοι αυτοί ενδιαφέρθηκαν για το καλό της πόλης μας και των ανθρώπων της;
Μήπως, όμως, τους πειράζει μόνο η πολιτική αφίσα; Δεν έχω δει να έχουν αναφερθεί (και καταγγείλει) – καθόλου – στις τόσες αφίσες που γεμίζουν την πόλη μας και ρυπαίνουν την αισθητική μας με τα ξέκωλα πάρτι των επιχειρηματιών, που αλληλοστηρίζονται;
Ασχολήθηκε κανείς με την διαφημιστική αφίσα ή την γιγαντοαφίσα; Μήπως λέω.. μήπως!
Όψιμοι αφισομάχοι, οδοκαθαριστές, εκμαυλιστές συνειδήσεων, λιγούρια της εξουσίας.Αν είχαν λίγη τσίπα θα σώπαιναν! Χάθηκε κι αυτή στις μέρες μας…
Να ξεκαθαρίζουμε: Η αριστερά δεν έχει άλλο τρόπο να προβληθεί πλην της αφίσας, του πανό, της προκήρυξης. Είναι κατάκτηση, είναι παράδοση.
Όσοι νόμοι κι αν βγήκαν δεν την εμπόδισαν κι ούτε θα μπορέσουν να εμποδίσουν την πολιτική αφίσα.
Κάποιοι θα δηλώσουν ότι, αναφέρονται, μόνο, για τη αποκαθήλωσή τους και το καθάρισμά τους μετά το πέρας των εκλογών. Είναι, τουλάχιστον, υποκριτές.
Η αφίσα, η προκήρυξη, τα πανό, είναι η απάντηση σ’ έναν ολόκληρο μηχανισμό που δούλευε για τον δήμαρχο και τη παράταξή του.
Ο δημοτικός μηχανισμός, δηλαδή. Αυτός ο μηχανισμός δούλεψε γι’ αυτήν την παράταξη στην οποία ανήκουν και αυτοί, οι όψιμοι αφισομάχοι. Ή δεν το γνωρίζουν. Αιδώς Αργείοι, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Σε ότι με αφορά, προσωπικά, προτιμώ, αντί να βλέπω τα διάφορα διαφημιστικά των σκυλομάγαζων παλιάς και νέας κοπής, αντί να βλέπω το μπετόν της κολόνας ή του τοίχου, μ’ αρέσει να βλέπω και να ξαναβλέπω τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ(μ-λ), της Εργατικής Αλληλεγγύης, του Αγρού, του Θερσίτη, την αφίσα της Θεατρικής Ομάδας «Εκτός Σχεδίου», τις αφίσες των εθνικοτοπικών συλλόγων και πολλών άλλων συλλογικοτήτων.
Όψιμοι αφισομάχοι.
Ρυπαίνουν την αισθητική και τη νοημοσύνη μας, φτάνουν στο σημείο να τις σκίζουν! Δεν μπορούν ούτε να δουν και να ακούσουν το αντίθετο. Αυτοί, στη δούλεψή τους, έχουν μια πολύ χειρότερη μορφή ρύπανσης για να προβάλλονται.
Τα κάθε λογής καθεστωτικά και διαπλεκόμενα έντυπα. (Τοπικό έντυπο, δημοσίευσε ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που διεκδικούν τον δήμο μας ήταν τέσσερις – οι Παϊσόπουλος και Νίκα δεν παρουσιάστηκαν, αν και έγκαιρα είχε ενημερωθεί για την ύπαρξή τους).
Οι πάτρωνές τους δε, πους τους υπηρετούν με περίσσια ζέση και πάθος, έχουν το χειρότερο είδος ρύπανσης: την ιδιωτική και δήθεν δημόσια τηλεόραση. Ας πάψουν, επιτέλους! Προκαλούν τη νοημοσύνη μας… πιστεύω και τη δική σας!


Κ.Σολ.


Υ.Γ. Αυτοί οι όψιμοι αφισομάχοι, ας πάρουν αγκαζέ τον υπεύθυνο καθαριότητας του δήμου και ας πάνε να δουν πόσες γειτονιές είναι βουτηγμένες στο σκουπίδι;Κι ας σκεφτούν πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχαν τόσοι ρακοσυλλέκτες, όπως τους κατάντησαν οι πολιτικές που υποστηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου