Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ: Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας


Το είπαν Τεχνολογικό Πάρκο, μικρή silicon Valley, βάφτισαν την ενοικίαση, παραχώρηση, μεταφορά. 
Θα φτιάξουν εκθεσιακά κέντρα, και μουσεία, αθλητικούς χώρους όπως γήπεδα τένις υψηλής ποιότητας, μίνι γκολφ, κέντρο ιππασίας, κ.α. Φύκια και μεταξωτές κορδέλες. 
Η αλήθεια είναι μία, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η διοίκηση Τσιρμπα, έκαναν ένα οικονομικό deal για λογαριασμό κάποιου οικονομικού συμφέροντος που γρήγορα θα το μάθουμε. 
Το είπε εξάλλου και ο πρωθυπουργός. «Να αξιοποιήσουμε το εργαλείο των ΣΔΙΤ». 
 
Τι ακριβώς έκανε η διοίκηση του Δήμου; 
Ενοικίασε τον χώρο του ΟΣΕ έναντι 150.000 € το χρόνο περίπου, χρήματα που θα κοπούν από τον προϋπολογισμό του δήμου (δηλαδή μείωση των παροχών στους δημότες) για να πάρει χρηματοδοτήσεις πάλι κρατικές και να τις αξιοποιήσει κάποιος επιχειρηματίας. Να τσιμεντοποίηση την διαδρομή από τον Πευκώνα έως το Πάρκο και να φτιάξει επιχειρηματικές δραστηριότητες για κέρδος που θα μπαίνει στις τσέπες του. 

Θα το εκμεταλλεύεται για κάμποσα χρόνια και εμείς σαν λαός, θα καμαρώνουμε, για ένα ακόμα φαραωνικό έργο στο κέντρο της πόλης και θα χαιρόμαστε που θα φτιάξουμε έναν ακόμα επιχειρηματία, με δημόσιο χώρο χάρισμα και με δημόσιο χρήμα χάρισμα και προσέξτε θα του χρωστάμε κιόλας!! 

Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας με φιέστες και παραμύθια της Χαλιμάς, ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα του δημόσιου χώρου κάνετε και παράδοση του στα επιχειρηματικά συμφέροντα, τίποτε άλλο. 

Εμείς λέμε ότι η κυριότητα του χώρου, μετά την κατάργηση του κοινωνικού έργου που υπηρετούσε ο σιδηρόδρομος Αθηνών – Πελοποννήσου, είναι προφανές ότι ανήκει στον φυσικό ιδιοκτήτη του, δηλαδή στον λαό της κάθε πόλης που διέσχιζαν και εξυπηρετούσαν οι σταθμοί και οι γραμμές. Είναι δικός μας χώρος, είναι πληρωμένος πολλαπλώς. Τώρα πρέπει να απαλλοτριωθεί και να αποδοθεί στους κατοίκους. Είτε σαν ελεύθεροι χώροι είτε σαν χώροι πρασίνου. 

Όσο για την «ανάπλαση της δυτικής Αθηνάς» που είπε ο κ. Μητσοτάκης …….. 

Λίγες μέρες πριν αποφασίστηκε από την νεοδημοκρατική διοίκηση Πατούλη και τους παρατρεχάμενους τους, Χρυσή Αυγή και Τζήμερο η δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή και επέκταση των μολυσματικών εγκαταστάσεων γύρω από αυτήν. 

Από φόβο για να μην ακουστούν οι διαμαρτυρίες για την επέκταση της χωματερής, για άλλα 30 χρόνια, για την όξυνση των προβλημάτων της περιοχής μας από την πολιτική της ΝΔ, όπως είναι η εγκατάλειψη του Πάρκου, η πενιχρή έως ανύπαρκτη χρηματοδότηση των αναγκών λαού σε επίπεδο Δήμου αλλά και για την υγειά την παιδεία και την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της. 

Από φόβο μην ακούσει τους ανέργους και τις ευάλωτες ομάδες που κοντεύουν να είναι πλειοψηφία και άλλα πολλά που είναι τα βάσανα του λάου της περιοχής, που είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής σας, θα είναι ο φόβος σας κ. Μητσοτάκη και θα περνάτε στα κρυφά και μουλωχτά, από τις γειτονιές μας. 

Υγ. Μη ρωτάτε αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ( Σαράντη, Καμαρινόπουλου,  
      Νικητοπουλού) γιατί δεν σας κάλεσε και εσάς ο κ. δήμαρχος. 
      Εσείς με την ψήφο τον εξουσιοδοτήσατε εν λευκώ να πράξει τα δέοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου