Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ: Κριτική για την Περιβαλλοντική Μελέτη Επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλή

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ στη στάση των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Αναργύρων Καματερού στις 27/1/2021 με θέμα συζήτησης : Παρέμβαση στη Δημόσια Διαβούλευση για την Περιβαλλοντική Μελέτη Επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλή


Πόση υποκρισία από όλες τις παρατάξεις της διοίκησης και της αντιπολιτευτικές, που ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ σε ένα κουτσό και ανώδυνο ψήφισμα! Το ψήφισμα είναι ανεπαρκές για τις σημερινές συνθήκες και τις αντιδραστικές εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, πόσο μάλλον που ψηφίστηκε μαζί με την διοίκηση Τσίρμπα, η οποία στην διαδικασία του Δ.Σ. μας ανακοίνωσε πως «πρωτοπορεί», κάνοντας συμφωνία με την εταιρεία των μπλε κάδων ανακύκλωσης, να «κομποστοποιούν» τα σκουπίδια, δημιουργώντας RDF για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του !!!

→ Την ώρα που η διοίκηση Τσίρμπα, μας ανακοίνωνε πως υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης και της περιφερειακής διοίκησης Πατούλη, για να προχωρήσουν σε σχέδια που είναι το ίδιο καταστροφικά όσο και οι χωματερές, δηλαδή το κάψιμο των σκουπιδιών και το θάψιμο! 
→ Όταν προωθούνται οι χρυσοφόρες για το κεφάλαιο επενδύσεις, που όμως είναι πλήρως εχθρικές για το περιβάλλον και την υγεία του λαού. 
→ Όταν ο Δήμος έχει πλήρως εναρμονιστεί με τη λογική της ΕΕ για την “κυκλική οικονομία” και τις πρόσφατες ευρωπαϊκές οδηγίες για τα απόβλητα και τελικά, την προώθηση της καύσης απορριμμάτων προς τέρψιν των μεγαλοεργολάβων της διαχείρισης των απορριμμάτων, των τσιμεντοβιομηχανιών και του μελλοντικού αγοραστή της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ. 
→ Την ώρα αυτή συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις που χρόνια τώρα σκίζουν τα ιμάτιά τους για το κλείσιμο της Φυλής και όλων των εγκαταστάσεων, αποδεικνύοντας ότι τελικά τις κρίσιμες στιγμές τάσσονται με την άλλη πλευρά. 

 Παρατάξεις που χρόνια τώρα στήριζαν τις διοικήσεις στην Περιφέρεια Αττικής, είτε του Σγουρού (παράταξη Σαράντη), είτε της Δούρου (Αλληλεγγύη), είτε του Πατούλη (Τσίρμπα), είτε έχουν δημοτικούς συμβούλους, που συμμετείχαν στην διοίκηση Δούρου είτε ήταν αντιπρόεδροι του ΕΣΔΝΑ (Σύμβουλος Της Αλληλεγγύης), οι οποίες προεκλογικά υπόσχονταν το κλείσιμο της χωματερής και μετεκλογικά την επέκτειναν δημιουργώντας και νέες μολυσματικές εγκαταστάσεις !! 

 Το πιο τραγικό ήταν η ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ τους να συζητούν μόνον το ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, ενώ γνώριζαν πως η μελέτη περιλάμβανε και τις επεκτάσεις των ήδη φαραωνικών μολυσματικών εγκαταστάσεων, που είναι το εργοστάσιο καύσης των νοσοκομειακών αποβλήτων, το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης ΕΜΑΚ (που μόνον ανακύκλωση δεν κάνει, αφού μόνον το 4% ανακυκλώνεται και το υπόλοιπο γίνεται RDF και SRF, το οποίο ή θάβεται ή καίγεται και που προβλέπεται η επέκτασή του), το εργοστάσιο της Watt, παραγωγής ενέργειας (που θέλουν και σχεδιάζουν επίσης την επέκτασή του) και την ΕΒΑΛ, εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από βιομάζα και άλλες μικρότερες εγκαταστάσεις. 

 Δηλαδή γνώριζαν πως η μελέτη αφορούσε την ολοκλήρωση της καταστροφής του περιβάλλοντος και της υγείας με τα νέα σχέδια και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για να προχωρήσει η ΚΑΥΣΗ. Ήξεραν ότι τα σχέδια που θα υλοποιηθούν με τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Απορριμμάτων θα είναι περαιτέρω στην κατεύθυνση της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της διαχείρισης των απορριμμάτων, η οποία αποτελεί βασική αιτία για την άθλια κατάσταση της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στη Φυλή που θα αποτελεί μνημείο περιβαλλοντικού χάους, ασθενειών και ανθρώπινης δυστυχίας, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις γενεές που θα ζουν στην περιοχή. 

 Και όμως δεν αποδέχτηκαν το ψήφισμα της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΘΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. 


       Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ       ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

 «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού απορρίπτει συνολικά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δηλώνει κάθετα αντίθετο στη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή. Διεκδικούμε το άμεσο οριστικό ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ. 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΛΕΜΕ ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 
 Η ζωή, η υγεία και η ποιότητα ζωής του λαού της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής δεν παζαρεύονται. Όχι άλλα εγκλήματα τύπου Φυλής στην Αττική» Η υγεία μας και η ζωή μας είναι πάνω από τα κέρδη τους!   Δείτε   ΕΔΩ  και  ΕΔΩ

 Από τις συστημικές παρατάξεις το περιμέναμε αλλά και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης μας έδειξε για μια ακόμα φορά πως η λογική της είναι της συναίνεσης και της διαχείρισης !!! 

 Τι άραγε εννοούν στο ψήφισμα που κατέθεσαν με την φράση «Χωροθέτηση ρυπογόνων δραστηριοτήτων με επιστημονικά κριτήρια και διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος»;; 

 Η διατύπωση «επιστημονικών κριτηρίων» δεν είναι αρκετή. Τα καταστροφικά σχέδια, επιστήμονες τα δικαιολογούν, χρησιμοποιώντας ταξικά κριτήρια, ακολουθώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση των απορριμμάτων και τις εντολές των κυβερνήσεων που τους διορίζουν. Αυτό μας έχει δείξει η εμπειρία 60 χρόνων, «επιστημονικών τεκμηριώσεων»! Άραγε για την Λαϊκή Συσπείρωση η χρήση της επιστήμης είναι αταξική και ουδέτερη; Αναρωτιόμαστε πως ανέχονται οι επιστήμονες που ασχολούνται με την περιβαλλοντική μελέτη, ακόμα και να συζητάνε πάνω στο πτώμα του κατεστραμμένου περιβάλλοντος της Δυτικής Αττικής για νέες καταστροφικές δράσεις, δεχόμενοι πως αφού είναι που είναι κατεστραμμένη, τι χειρότερο να συμβεί!!!!
Είναι αστείος ο ισχυρισμός της Λαϊκής Συσπείρωσης πώς οι φράσεις: <<ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ>>, << ΛΕΜΕ ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ >>, μεγαλώνουν το κείμενο της απόφασης του Δ.Σ υπερβολικά ….Καθένας μπορεί να καταλάβει πως δεν ήθελαν να αγγίξουν την ουσία του προβλήματος και περιορίστηκαν στη μισή αλήθεια …… 

 Εμείς ως Ανυπότακτη Πόλη, είμαστε συνεπείς στην επιμονή μας να λέμε την αλήθεια ολόκληρη στο λαό χωρίς «ναι μεν αλλά». Η υγεία του λαού πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι εξασφαλίζεται μόνο σε αντιπαράθεση με τα ιδιωτικά συμφέροντα της καύσης και της αντιμετώπισης των σκουπιδιών ως «χρήμα», ως κερδοφόρα ¨επένδυση¨. 

Γι αυτό επιμείναμε στο ψήφισμα μας, που θέτει τις ανάγκες του λαού της Δυτικής Αθήνας και τις Δυτικής Αττικής για ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. 

 Προϋποθέσεις για να έχουμε ΖΩΗ στην περιοχή είναι το κλείσιμο της Χωματερής και όλες οι μολυσματικές εγκαταστάσεις, να μην προχωρήσει η καύση των σκουπιδιών, που όχι μόνον θα αυξήσει περαιτέρω τους καρκίνους αλλά θα έχει σαν συνέπεια καρκινογενέσεις και τερατογενέσεις, αλλοιώσεις του DNA κ.α. 

 Το κεφάλαιο ενδιαφέρεται μόνο για το μέγιστο κέρδος, αδιαφορώντας για το αν έτσι θυσιάζεται ο εργατόκοσμος της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. Όσο η διαχείριση των σκουπιδιών είναι στα χέρια των ιδιωτών, (που σήμερα ελέγχουν περίπου το 85% της διαχείρισης), η φράση Δημόσια Διαχείριση θα είναι άδειο πουκάμισο. 

 Για την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ το αίτημα των αγώνων του 2005 ενάντια στην χωματερή << ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ >> είναι επίκαιρο. Μαζί με το αίτημα «ΟΥΤΕ ΘΑΨΙΜΟ - ΟΥΤΕ ΚΑΨΙΜΟ - ΑΛΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΝΑΚΤΗΣΗ» ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΘΑΨΕΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ. 

 Για την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ούτε βήμα πίσω από τα αιτήματα του λαού με καθαρά και σταράτα λόγια, που θα χτυπάνε την πραγματική αιτία και θα προτάσσουν την ΕΝΟΤΗΤΑ στην βάση των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της περιοχής μας. 
 Διότι από μισόλογα και διγλωσσία έχει μπουχτίσει ο εργατόκοσμος της Δυτικής Αθήνας και Αττικής, από όλες τις τοπικές και κεντρικές εξουσίες, από τις συστημικές παρατάξεις, χρόνια τώρα. 

 Ο ΕΡΓΑΤΟΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

 

από το anypotahtipoli.blogspot.com/2021/02/2712021.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου