Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Σταύρος Τσίρμπας: "Πράξη και έργο που θα αποτελέσουν τις ισχυρές βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον"


Φίλες και Φίλοι, Αγαπητοί Συμπολίτες. 
Ο Συνδυασμός μας δεν ονομάζεται μόνο Καθαρή Πρόταση. Έχει μια καθαρή και ολοκληρωμένη πρόταση για την πόλη μας. Καταρχήν έχουμε την πολιτική βούληση να αλλάξουμε τα πράγματα και για αυτό το πρόγραμμα μας δεν είναι ένα προεκλογικό φυλλάδιο αλλά αποτελεί ουσιαστικά το εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου μας για τα επόμενα χρόνια.
 Ανταποκρίνεται στις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της πόλης μας. Λαμβάνει υπόψη τη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση, γεγονός που το καθιστά ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. 
Αποτυπώνει τους άξονες των παρεμβάσεων και τις προτεραιότητες της Δημοτικής μας Αρχής. Υπηρετεί το όραμα μας για την πόλη που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Και έχει προσαρμοστεί στο σχέδιο ανάπτυξης που έχουμε για τον ενιαίο και αδιαίρετο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού. 
Το Πρόγραμμα μας λαμβάνει επίσης υπόψη τις ανάγκες κάθε γειτονιάς και καλύπτει τις ανάγκες πολλών και διαφορετικών ομάδων πολιτών. 
 Είναι ένα σχέδιο που μπορεί να οδηγήσει την πόλη μας μπροστά. ​ 
Τώρα που επιχειρούμε ένα νέο ξεκίνημα για την πόλη, οφείλουμε να διδαχθούμε πολλά από τα λάθη του παρελθόντος, να μην επαναλάβουμε τα λάθη των προκατόχων μας, όταν έλαβαν σημαντικές αποφάσεις για έργα και παρεμβάσεις που εκτελέστηκαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και τη συναίνεση των πολιτών και κυρίως ερήμην των πραγματικών αναγκών της πόλης. Με αποτέλεσμα να αποδειχθεί στην πράξη ότι ήταν περισσότερα τα προβλήματα που δημιούργησαν με τη λογική αυτή, από αυτά που έλυσαν. Θέλω να ξεκαθαρίσω όμως δύο πράγματα από την αρχή. 
Το πρώτο είναι ότι γνωρίζω πολύ καλά πως οι ανάγκες της πόλης είναι μεγάλες. Οι ελλείψεις σε πολλές γειτονιές είναι τόσο πολλές, που δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν μέσα από ένα μόλις Πρόγραμμα. 
 Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις ως Δημοτική Αρχή. Θέλω όμως από την αρχή να είμαι ειλικρινής απέναντι στους συμπολίτες μου. Το Πρόγραμμα που καταρτίζουμε δεν είναι πανάκεια. Το πρόγραμμα μας θα είναι δυναμικό. Είναι μια βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε μαζί το μέλλον και μαζί θα το αναπροσαρμόσουμε βάσει των εξελίξεων και των νέων αναγκών που θα προκύψουν. Και δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ πολλά, για να πραγματοποιήσω λίγα. Προτιμώ να σας υποσχεθώ σήμερα λίγα και να πραγματοποιήσω στο επόμενο διάστημα περισσότερα. 

Το δεύτερο σημείο που θέλω να επισημάνω είναι το εξής. Στο πρόγραμμα αυτό θα μπουν προτεραιότητες. Υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί και το γνωρίζετε. Οι περιορισμοί αυτοί είναι υπαρκτοί και θα μας ακολουθούν και τα επόμενα χρόνια. Άρα οφείλουμε να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας, στα πραγματικά οικονομικά δεδομένα και τις δυνατότητες του Δήμου. Εμείς δεν φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα παραμείνει έκθεση ιδεών, όπως έκαναν οι προκάτοχοί μας. Αλλά ένα σχέδιο ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πόλης και τις δυνατότητες του Δήμου μας. Επίσης θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στο σχέδιο αυτό θα συμπεριληφθούν μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις που αποτελούν δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε αναλάβει προεκλογικά. 
Τις δεσμεύσεις του παρελθόντος οφείλουμε να τις κάνουμε πράξη, Πράξη και έργο που θα αποτελέσουν τις ισχυρές βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη καθημερινότητα, για κάθε πολίτη της πόλης μας. Από κει και πέρα όμως, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε κάθε πρόταση που διαθέτει στοιχεία ρεαλισμού και υπηρετεί το ευρύτερο συμφέρον της πόλης ή τις ανάγκες μιας γειτονιάς. Πάντως , ανεξάρτητα από το περιερχόμενο του Προγράμματος , ένα είναι σίγουρο: Ότι δεσμεύομαι να ξεπεράσω τους περιορισμούς, να αυξήσω τα έσοδα του Δήμου μας και να αναπροσαρμόσουμε το πρόγραμμα και να το επεκτείνουμε. ​ 

Φίλες και φίλοι 
Οι βασικοί μας στόχοι:
 η προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής του και η βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας των κατοίκων της περιοχής μας η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας η δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου, που θα βρίσκεται διαρκώς κοντά στον πολίτη και ιδιαίτερα στον πολίτη που έχει μεγαλύτερη ανάγκη η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης μας, η αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της πόλης μας, μέσα από την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η οποία μπορεί να αναδειχθεί σε βασικό πυλώνα της νέας δημοτικής αναπτυξιακής πολιτικής.
 Εκτός από τις δράσεις για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, το πρόγραμμα του Δήμου μας θα περιλαμβάνει δράσεις για τη βελτίωση της διοικητικής μας ικανότητας ως δημόσιου οργανισμού, ως φορέα παροχής συλλογικών αγαθών και υπηρεσιών αλλά και ως κοινωνικού και πολιτικού θεσμού. Γιατί βάζουμε πάνω από όλα στόχο να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, πιο αποδοτικοί, πιο χρήσιμοι στους πολίτες. Και αυτός ο στόχος θα είναι πάντα προτεραιότητά μας. Τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας και της νομιμοποίησης της λειτουργίας του. 

Πως θα το πετύχουμε αυτό.
 Με δράσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν: στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των δραστηριοτήτων και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη στη βελτίωση της παραγωγικής ικανότητας του Δήμου μέσω του μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού προσλήψεων, της ανάπτυξης του υφιστάμενου προσωπικού, της μηχανοργάνωσης, της προμήθειας εξοπλισμού και της εξασφάλισης γης και κτιριακών εγκαταστάσεων στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, μέσω του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγραμματισμού, της παρακολούθησης του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ορθολογικότερης οικονομικής διαχείρισης 

Φίλες και φίλοι 
 Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού θα έχει ως αποστολή του να υπηρετεί με αξιόπιστο και φιλικό τρόπο τους πολίτες, με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, άμεσα και σύντομα, με εντιμότητα και με όρους απόλυτης διαφάνειας , εισάγοντας νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες με το μικρότερο δυνατό κόστος τόσο για αυτόν, όσο και για τους πολίτες, χρησιμοποιώντας ολοένα και περισσότερο τις τεχνολογίες αιχμής και επενδύοντας σε διαρκή βάση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του. ​ 
Το πρόγραμμα μας, η Καθαρή Πρόταση υπηρετεί το όραμα μας για την πόλη μας. Υπηρετεί τους στόχους μας που είναι: 
 η βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η ανάδειξη του κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη «πράσινων» δράσεων , ο ενεργειακός προγραμματισμός, η οικονομική και αειφόρος ανάπτυξη της πόλης, η ανάδειξη του προαστιακού χαρακτήρα της πόληςμας και η αναβάθμιση της αισθητικής και της εικόνας του, η βελτίωση των υποδομών της πόλης η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας η ενθάρρυνση για την ανάπτυξη της πόλης ως κομβικού προορισμού για επιχειρηματική δραστηριότητα, για συμμετοχή στις πολιτιστικές του εκδηλώσεις, για δραστηριοποίηση στις αθλητικές του διοργανώσεις, αλλά και για αναψυχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου