Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Μεγάλη εορτή στον Άγιο Νικόλαο στην Ανάκασα


bresthenis theoklitos 2
bresthenis theoklitos 2

Από το www.romfea.grΦωτορεπορτάζ | Ευάγγελος Καρπαθάκης



Με την παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2018 η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη Εορτή του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Δήμου των Αγίων Αναργύρων.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από Ιερείς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο τονίζοντας: "Ο Άγιος ήταν πιστός άνθρωπος, ήταν πιστός μέχρι θανάτου, ο Άγιος ήταν δάσκαλος της εγκράτειας, και πολλές φορές λέμε στα κηρύγματα μας εμείς οι επίσκοποι ή οι ιερείς να τα εφαρμόσουν οι άνθρωποι αλλά εμείς δεν τα εφαρμόζουμε, εκείνος όμως ήταν διδάσκαλος της εγκρατείας αλλά και στην ζωή του ήταν εγκρατής. Εικόνα πραότητας, πράγμα που δεν υπάρχει πιά, πλέον επικρατεί η ο εκνευρισμός και αυτό γιατί απομακρυνόμαστε από την χάρη του Θεού και γευόμαστε τα αποτελέσματα αυτής μας της απομακρύνσεως.''

''Η εικόνα πραότητας, ο άνθρωπος ο πράος είναι αυτός που σε απειλές, συκοφαντίες, κατηγορίες στις αδικίες δεν αντιδρά αλλά είναι εκείνος που σκύβει το κεφάλι και δέχεται έστω και αδίκως τα όσα του καταλογίζονται. Δεν ήταν μόνο αυτά ο Άγιος Νικόλαος, ήταν και ελεήμων ,άνθρωπος της αγάπης που αγαπούσε το ποίμνιο του και ζούσε για τον λαό του.Σκοπός του ήταν να κηρύξει Τον Κύριο Ιησού Χριστό Αναστάντα και μετά να βοηθήσει κάθε φτωχό και ταλαιπωρημένο και άρρωστο άνθρωπο της επαρχίας του'' συμπλήρωσε ο κ. Θεόκλητος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ''Ο Άγιος ήταν αγαθός, ένας αγαθός παππούλης στην καθομιλουμένη, ένας άνθρωπος που χαιρόσουν να τον συναναστρέφεσαι και να τον ακούς η να του μιλάς. Η Αγιότητα έχει να κάνει με όλες αυτές τις αξίες που προείπα, δεν είναι ακατόρθωτο να γίνουμε Άγιοι αλλά χρειάζεται για να γίνουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και τις αμαρτίες μας τα πάθη μας. Στις μέρες μας όλα αλλάζουν, όλα καταργούνται, κάτι που ισχύει εχθές, δεν ισχύει σήμερα και ηθική πολεμιέται, ακόμα και η Εκκλησία μας πολεμιέται απο κάποιους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου