Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ANYΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΗ«ΠΙΣΤΗ»ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ

 
Απόσπασμα από την Απόφαση 18- 5-2015 του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Παιδείας η οποία πάρθηκε κατά πλειοψηφία 
 
Μετά τη δημιουργία του Πολιτιστικού Πάρκου της πόλης μας και στα πλαίσια γνωστοποίησης του στο από ευρύ κοινό, προτείνουμε την συν- διοργάνωση καλοκαιρινών εκδηλώσεων στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας χρήσης των χώρων, με το studioliveως εξής: Την παραχώρηση του ανοιχτού θεάτρου "Μάνος Ξυδούς" (γήπεδο χάντμπολ)για τους μήνες Μάιο- Ιούνιο-Ιούλιο που θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις των τμημάτων του Οργανισμού, εκδηλώσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων, φεστιβάλ μουσικών συγκροτημάτων όπως και εορταστικών εκδηλώσεων για την εορτή των Αγίων Αναργύρων κ.λ.π. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται θα είναι δωρεάν για το.. κοινό. Επίσης ο Οργανισμός επιτρέπει στον διοργανωτή (STUDIOLIVE) την πώληση αναμνηστικών ειδών όπως ( μπλουζάκια, cd΄s, καπέλα κ.λ.π.) καθώς και την πώληση νερών, αναψυκτικών, ελαφρώς οινοπνευματωδών ποτών και παραδοσιακών ελληνικών ποτών κ.λ.π λόγω της πολυήμερης και μακρόχρονης παραμονής των πολιτών στον χώρο του πάρκου».
Η Δημοτική Αρχή μετά την «παραχώρηση» της κεντρικής πλατείας Αγίων Αναργύρων στους ιδιώτες και της μετατροπής των καταργημένων γραμμών σε παρκινγκ για την εξυπηρέτησή τους, «χτυπά», τώρα και στον χώρο του Πευκώνα, όπου ιδιώτης – «δικός τους άνθρωπος» – θα αναλάβει την εκμετάλλευσή του. Η περιοχή του Πευκώνα μετονομάζεται σε Πολιτιστικό Πάρκο και το γήπεδο του χάντμπολ πίσω από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων σε ανοιχτό Θέατρο «Μάνος Ξυδούς».
Το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού αποφάσισε να εγκαινιάσει αυτό το Πολιτιστικό Πάρκο παραχωρώντας τον στην επιχείρηση STUDIOLIVE για 3 ολόκληρους μήνες (Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο). Τα πράγματα περιπλέκονται όμως ακόμα περισσότερο αφού στη συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιείται μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού που πριν λίγο καιρό διαφήμιζε στο FACEBOOK δεκαήμερο PARKFESTIVAL μέσα στο Πάρκο Τρίτση πριν έρθει καν το θέμα για συζήτηση στο Δ.Σ. Το σενάριο άλλαξε στη διαδρομή και αντί για το πάρκο Τρίτση παραχωρήθηκε το γήπεδο του χάντμπολ όχι για 10 ημέρες αλλά για …3 μήνες.
Για ποιο λόγο όμως να μην μπορεί να αναλάβει μια τέτοια διοργάνωση εκδηλώσεων ο Οργανισμός Πολιτισμού με τους καλλιτέχνες του και με τους καλλιτέχνες του Δήμου, που δεν είναι λίγοι; Σε μια τέτοια διοργάνωση οι επιχειρηματίες του STUDIOLIVEθα μπορούσαννα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αν θέλουν ανιδιοτελώς μαζί με όλους τους άλλους σε μια συλλογική προσπάθεια που στόχο θα έχει τον πολιτισμό από όλους για όλους. Γιατί οι επιχειρηματίες ως άτομα να μπορούν να οργανώνουν και να πετυχαίνουν ενώ δεν μπορούν να οργανώνουν ως μέλη ομάδων και συλλογικοτήτων;
Η ανταποδοτικότητα είναι η μοντέρνα λέξη που χρησιμοποιείται για να πείσει την κοινωνία ότι το Δημόσιο δεν έχει χρήματα κι ότι παραχωρώντας τους δημόσιους χώρους σε ιδιώτες κερδίζει κιόλας.
Εμείς λέμε ότι ο μόνος που κερδίζει από αυτή τη δοσοληψία είναι οι επιχειρηματίες και οι γύρω από αυτούς. Αφού πιάσουν το κατάλληλο πόστο μπορούν να χρησιμοποιούν τις αποφάσεις των δημόσιων φορέων για να κερδίζουν από τον δημόσιο πλούτο. Οι χώροι προσφέρονται δωρεάν, το ρεύμα προσφέρεται δωρεάν, εθελοντική εργασία κάθε είδους από την καθαριότητα μέχρι την καλλιτεχνική παρουσία και ο Οργανισμός Πολιτισμού… σιωπηλός «παραχωρητής» που ούτε λόγο δεν έχει για τον χαρακτήρα των εκδηλώσεων και φυσικά για τα κέρδη από τις πωλήσεις τα οποία καρπώνεται ο διοργανωτής.
Μαζί με τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Πάρκου όμως εγκαινιάζεται και η προσπάθεια να αποδεχτούμε ότι τους δημόσιους χώρους θα λυμαίνονται οι επιχειρηματίες και οι φίλοι τους. Σε αυτή τη φάση λοιπόν «πετάνε το τυράκι» ότι οι συναυλίες θα είναι δωρεάν κι όταν τσιμπήσουμε κι επιτρέψουμε να κάνουν ότι θέλουν, θα μας πουν να πληρώσουμε και από πάνω γιατί έχουν έξοδα και η προσφορά υπηρεσιών όπως λένε πρέπει να έχει και ανταπόδοση.
Η γνωστή καραμέλα που μασιέται χρόνια λέει ότι: Ο λαός μπορεί να δουλεύει και να δημιουργεί πλούτο αλλά είναι ανίκανος να τον χρησιμοποιεί προς όφελός του. Εμείς λέμε ότι όλες αυτές οι υποδομές δημιουργήθηκαν από εμάς και κανένας επιχειρηματίας δεν πρέπει να κερδίζει από αυτές.
  • Ζητάμε να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στον Πευκώνα από το LIVESTUDIO ΤΩΡΑ.
  • Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων να την αναλάβουν Ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Παιδείας μαζί με επιτροπή από όλους τους καλλιτέχνες της περιοχής που θέλουν να συμβάλλουν στον πολιτισμό από όλους για όλους.
  • Καμία εμπορευματική δραστηριότητα στους ελεύθερους και δημόσιους χώρους.
  • Καμία ανταποδοτικότητα για τους δημόσιους χώρους που είναι φτιαγμένοι από δημόσιο χρήμα, ελεύθεροι και προσβάσιμοι για όλο το λαό για την κάλυψη των αναγκών του και μόνον.
  •  
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου