Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ρένα Δούρου: «Συντεταγμένη συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων»

Ρένα Δούρου: Συντεταγμένη συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Κατά την 22η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, παίρνοντας εισαγωγικά το λόγο, ύστερα από σχετικές προφορικές παρεμβάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στο θέμα του ιού «Έμπολα», καθώς και στη διαχείριση των απορριμμάτων, με αφορμή την αποστολή σχετικής επιστολής προς τους δημάρχους Αττικής. Σε ό,τι αφορά στην επιστολή προς τους Δημάρχους, για την ανάγκη ενός νέου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, η Περιφερειάρχης παρατήρησε, ότι, «αυτή αποτελεί συνέχεια του
προεκλογικού δημόσιου διαλόγου» και συνιστά «συνέπεια λόγων και έργων», γι’ αυτό και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου «δεν θα πρέπει να ξαφνιάζονται». 
Τέλος, η Περιφερειάρχης τόνισε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διεξαχθεί συντεταγμένη συζήτηση, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου, για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος της Αττικής και της πατρίδας.
Σχετικά με τον ιό «Έμπολα», η κα. Δούρου τόνισε, ότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να μην παρακολουθεί την επικαιρότητα όπως τη διαμορφώνουν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων», ότι αυτό που επείγει είναι η ανάγκη αντιμετώπισης των «αποδεκατισμένων και υποστελεχωμένων υπηρεσιών υγείας της Περιφέρειας, λόγω των ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές».
Ακολούθως οι εργασίες της 22ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ξεκίνησαν με θέμα, που τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης, και αφορά στην τοποθέτηση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας στο Καματερό, κατόπιν της ανησυχίας που εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής.
Ύστερα από την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπυρίδωνα Τζόκα, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η επανεξέταση της 8512/11 απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του Περιφερειάρχη Αττικής, ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο αιτείται στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την ακύρωση της υπ’ αριθμ. 10707/Φ610 άδειας κατασκευής της 8954 κεραίας σταθμού ξηράς μέχρι τη λήψη νεότερης απόφασης των αρμόδιων Υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ - http://epoli.gr/rena-doyroy-syntetagmeni-syzitisi-diaxeirisi-a-75462.html?category_id=51

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου