Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Περικλής Παπαγεωργίου: Όχι στο φίμωτρο και στις «κρυφές» συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Με την παρούσα μου ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας θέλω να σας ενημερώσω για τα παρακάτω :
Έστω και με καθυστέρηση μηνών,  χαιρετίζω την απόφασή σας να υιοθετήσετε την online συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που από τον Μάρτιο αιτούμαι με επιστολές μου.
Βασικότερα όμως το επικροτώ, ως “μέτρο προστασίας από την πανδημία” όπως άλλωστε προτείνουν οι ειδικοί με την σύστασή τους για “διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων – όπου αυτό μπορεί να γίνει”. 
Δυστυχώς όμως ο Δημότης δεν θα μπορεί να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, αφού δεν παρέχεται το link αναμετάδοσης για να μπορέσει να συνδεθεί και να παρακολουθήσει το δημοτικό συμβούλιο σε real time.
Επίσης είναι πολλοστή φορά που, ενώ εγκαίρως σας έχω στείλει εισήγηση για θέματα προς απόφαση ή προς συζήτηση, δεν αναγράφονται στην ημερήσια διάταξη, ενώ απεναντίας θέματα που έχετε λάβει μεταγενέστερα των δικών μου από άλλες παρατάξεις και φορείς τα συμπεριλαμβάνετε. 

Για τους παραπάνω λόγους ως ένδειξη διαμαρτυρίας, θεωρώντας αντιδημοκρατικό την μη αναμετάδοση των συμβουλίων και τον αποκλεισμό των εισηγήσεών μου από την ημερήσια διάταξη, αδικαιολογήτως και κατ’ επανάληψη, θα απέχω από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι Ναι στα συμβούλια αλλά Όχι όμως στα “κρυφά” ο Δημότης πρέπει να μπορεί να ενημερώνεται. Ναι στην μάσκα αλλά Όχι στο φίμωτρο, οι εισηγήσεις μας είναι η φωνή του Δημότη στα συμβούλια αλλά και ο έλεγχος που πρέπει να ασκεί η αντιπολίτευση στην διοίκηση.


Με εκτίμηση

 Περικλής Παπαγεωργίου
Επικεφαλής «Ιδέα Πολιτών»
Δημοτικής παράταξης Αγίων Αναργύρων-Καματερού


doxthi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου