Σάββατο 23 Μαΐου 2020

KAΛΕΣΜΑ από την ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓIΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ


ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓIΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Τις τελευταίες ημέρες το ΔΣ της Ένωσης ΕΒΕ του δήμου μας ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα κάτω και από τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τη πλειονότητα των συναδέλφων που εκπροσωπούμε. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ συζητήθηκαν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους της περιοχής μας. Τα 800 ευρώ που δόθηκαν με τόση καθυστέρηση δεν αποτέλεσαν παρά ψίχουλα μπροστά στις οφειλές που δημιουργήθηκαν τόσο προς τους προμηθευτές όσο και στο δημόσιο. Η προσωρινή μετάθεση των φόρων και των χαρατσιών δεν λύνουν αλλά μεταθέτουν το πρόβλημα. Γι αυτό και οι θέσεις του ΔΣ στρέφονται προς την πραγματική οικονομική ελάφρυνση των συναδέλφων που δεν είναι άλλη από την απαλλαγή κάποιων υποχρεώσεων προς το δήμο και το κράτος.
Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ της Ένωσης πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο κο Σταύρο Τσίρμπα όπου τέθηκαν συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν την 6μηνη απαλλαγή των πληγεισών επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη καθώς και την απαλλαγή ενοικίου για τα κυλικεία των σχολείων. Επιπλέον ζήτησε τη χορήγηση μικρής ποσότητας μασκών και αντισηπτικών για κάθε κατάστημα.Επίσης το ΔΣ έθεσε και μέτρα βελτίωσης της αγοράς τόσο στους Αγίους Αναργύρους όσο και στο Καματερό που ενδεικτικά αφορούν : την υλοποίηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, την ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου (θέσεις πάρκινγκ κλπ), τη βελτίωση της προσβασιμότητας (πεζοδρόμια κλπ). Το ΔΣ τάχθηκε υπέρ της διεκδίκησης των χώρων του ΟΣΕ για δωρεάν χρήση από το Δήμο, χωρίς Mall και εμπορικά κέντρα.
Η Δημοτική Αρχή θεώρησε «οριζόντια» τα μέτρα απαλλαγής δημοτικών τελών καθώς ισχυρίστηκε ότι θα ωφεληθούν και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν αύξηση τζίρου μέσα στην πανδημία. Επίσης μας γνωστοποίησε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Το ΔΣ αντέτεινε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ξεχωρίσει « η ήρα από το σιτάρι» βάσει των ΚΑΔ και την νομικής μορφής των πληγεισών επιχειρήσεων. Τόνισε επίσης ότι η Ένωση υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μικρών ΕΒΕ και όχι των πολυκαταστημάτων και μεγαλοεπιχειρήσεων και απαίτησε ο Δήμος να βγει μπροστά και να διεκδικήσει έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για τα υπόλοιπα ζητήματα υπήρξε θετική γνώμη και ότι κάποια από αυτά, όπως η Δημοτική Συγκοινωνία, βρίσκονται σε φάση εξέλιξης.


Τα συγκεκριμένα αιτήματα του ΔΣ κοινοποιήθηκαν εγγράφως και προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση- συζήτηση και με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Πόλη του Αύριο», «Λαϊκή Συσπείρωση», κυρίους Σωτήρη Καμαρινόπουλο και Θοδωρή Σκολαρίκο, κατόπιν αιτήματός τους προς την Ένωση ΕΒΕ. Από πλευράς μας τέθηκαν οι διεκδικήσεις της Ένωσης και οι δύο εκπρόσωποι αποδέχθηκαν τα δίκαια, όπως είπαν, αιτήματα των επαγγελματιών της πόλης μας, και δεσμεύτηκαν να συνδράμουν στην ανάδειξη τους.
Την Τρίτη 19 Μαϊου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Επιστολή- Αίτημα της Ένωσης. Ακούστηκε και πάλι η θέση της Δημοτικής αρχής σε σχέση με την «δεινή» οικονομική κατάσταση του Δήμου, όμως κάτω από την πίεση του ΔΣ διαμορφώθηκε η ακόλουθη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
« Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων Καματερού διεκδικεί από την κυβέρνηση άμεση έκτακτη χρηματοδότηση προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης ΕΒΕ του Δήμου μας και να ανακουφισθούν στοιχειωδώς συνδημότες μας οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλλουν δημοτικά τέλη (άνεργοι κ.α.)»

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες,
Να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Τώρα είναι πιο ανάγκη από ποτέ να βάλουμε στο τραπέζι όλες μας τις διεκδικήσεις. Οι άδικοι ληστρικοί φόροι των προηγούμενων χρόνων πήγαν σε άλλες τσέπες. Για τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες δεν υπάρχει «σάλιο» για να επανεκκινήσουμε τη δραστηριότητά μας. Τώρα να μπουν οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συζητήσουν και αυτοί στη γειτονιά τους, στα καταστήματα τους τα δίκαια αιτήματά μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Απαλλαγή των δημοτικών τελών προς το δήμο για 6 μήνες
  • Απαλλαγή καταβολής ενοικίου προς το δήμο για τα κυλικεία των σχολείων
  • Χορήγηση μασκών και αντισηπτικών στα καταστήματα του Δήμου μας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο ήμασταν κλειστά (χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων).
  • Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος τουλάχιστον για τα έτη 2019-2020
  • Την δημιουργία αφορολόγητου ορίου μέχρι τα 12.000 ευρώ
  • Την αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης
Το ΔΣ της Ένωσης ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων- Καματερού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου