Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

"Ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού να μεριμνήσει ούτως ώστε να διεξάγονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη"

"Αλληλεγγύη, η δύναμή μας"
 

Η δημοτική μας παράταξη με βάση τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του covid 19 (κορωνοϊού), προτείνει ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού να μεριμνήσει ούτως ώστε να διεξάγονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη. Πιστεύουμε πως το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι ένα επικυρωτικό όργανο των εισηγούμενων θεμάτων.
Με την ανταλλαγή απόψεων, με την κατάθεση προτάσεων και την εποικοδομητική κριτική, επιτυγχάνεται η σύνθεση των τελικών αποφάσεων του Δ.Σ, προς όφελος των δημοτών.
Σε αυτές τις συνθήκες και παρά τις δυσκολίες, οφείλουμε να τηρήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες αξιοποιώντας την δυνατότητα που μας δίνουν εφαρμογές επικοινωνίας και το διαδίκτυο.
Επίσης προτείνουμε ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού να δημιουργήσει ένα πλέγμα προστασίας για τους δημότες και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. Οι προτεινόμενες απαλλαγές από Δημοτικά Τέλη και Δημοτικό Φόρο (ΔΤ –ΔΦ) καθώς και από εισφορές που καταβάλλουν για την παροχή δημοτικών υπηρεσιών θα πρέπει
να συμπεριλάβει ,εκτός τις κλειστές επιχειρήσεις που προκρίνεται , επιχειρήσεις με μειωμένο κύκλο εργασιών αλλά και τους συνδημότες μας που βρέθηκαν στην ανεργία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τέλος θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στις ευπαθείς ομάδες με ενίσχυση των δομών της κοινωνικής υπηρεσίας και κυρίως του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι.

Για να επιτευχθούν τα ανωτέρω και για να μην υπάρξει μελλοντική επιβάρυνση των δημοτών μας, πρέπει να ζητηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Εσωτερικών .
Μένουμε σπίτι, στηρίζουμε τις δομές και τους δημότες, με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου