Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ… ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ


Μάθαμε πολλές δεκαετίες να ζούμε  στην  πόλη μας με την νοοτροπία αυτών που αισθάνονται ασφαλείς μόνο όταν «βασιλεύει» η  πολιτική της ευνοιοκρατίας  και οι πελατειακές σχέσεις.
Η νοοτροπία του πολίτη πρέπει να αλλάξει και μάλιστα σε όλη την πυραμίδα από τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης.
Όταν στην πολιτική εμφανίζονται νέοι τολμηροί πολιτικοί με όρεξη, ιδέες και καθημερινή δράση, πόσο  ξενίζει τον δημότη?
Όταν αντικρίζεις τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Γιώργο Νταούτη, δεν θα τον αναγνωρίσεις από το κοστούμι και τις κάρτες που μοιράζει…  θα τον δεις να μαζεύει ο ίδιος σκουπίδια και κλαδιά,  να οδηγεί το όχημα του Δήμου και να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των δημοτών μέσα σε 24 ώρες, διασχίζοντας ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα και ξεχασμένα σημεία της πόλης.
Δημότες του Καματερού βιώνουν το αυτονόητο για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες να βλέπουν οδοκαθαριστή στα δρομάκια της γειτονιάς τους και όχι μόνο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Να συλλέγονται τα ογκώδη απορρίμματα και κλαδιά εντός μίας ημέρας μετά την ειδοποίηση στην υπηρεσία περιβάλλοντος. Να βλέπουν το Δήμο τους καθαρό, τις πλατείες και τις παιδικές χαρές περιποιημένες και τα δέντρα κλαδεμένα και τα ξερόχορτα κομμένα?
 Στην πόλη μας όπου το παράλογο είχε γίνει καθεστώς, το παραμικρό βήμα προς την κανονικότητα  αποτελεί  είδηση. Πράγματα δεδομένα και αυτονόητα για τις ανεπτυγμένες χώρες,  πρέπει να γίνονται πρωτοσέλιδα, όταν κάποια στιγμή συμβούν τον τόπο μας.
Συγχαρητήρια αξίζουν στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και στο προσωπικό της υπηρεσίας του και να συνεχίσει να είναι δίπλα στους δημότες του με τον ίδιο ζήλο και να τους εκπλήσσει ευχάριστα πράττοντας για αυτόν … το αυτονόητο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου