Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Πατούλης: Να μπει η Αυτοδιοίκηση στη «μετά Κλεισθένη» εποχή

Ο Γιώργος Πατούλης αναλαμβάνει τα ηνία της Περιφέρειας Αττικής την 1η Σεπτεμβρίου 2019.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι οραματίζεται να καταστήσει την Αττική παγκόσμιο brand name στον τομέα της Υγείας -της πρόληψης, της Ολιστικής Ιατρικής και του ιατρικού τουρισμού. Θεωρεί την εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπό του μεγάλη ευθύνη και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι μπορεί, για να είναι θετική η ετυμηγορία του κόσμου την 30η Δεκεμβρίου 2023, οπότε θα ολοκληρωθεί η θητεία του.
Χαρακτηρίζει ανούσιο και ξεπερασμένο τον διαχωρισμό «δεξιός – αριστερός» και διευκρινίζει ότι για τον ίδιο το μόνο που μετρά είναι η ευαισθησία, η αξιοσύνη και η εργατικότητα του κάθε ανθρώπου. Αυτές οι αξίες, όπως λέει, είναι τα μοναδικά εφόδια που είχαν ο ίδιος και ο αδελφός του στη δύσκολη πορεία που διέγραψαν από τα παιδικά τους χρόνια μέχρι την ωριμότητά τους.
Πρωταρχική του μέριμνα, εάν από τις βουλευτικές εκλογές προκύψει κυβέρνηση ΝΔ, είναι η μετάβαση της Αυτοδιοίκησης σε μια «μετα-Κλεισθένη» εποχή και οι θεσμικές παρεμβάσεις που θα καταστήσουν πραγματικότητα την αποκέντρωση του κράτους και την ενδυνάμωση της Αυτοδιοίκησης.
Ήδη, σημειώνει, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας και έχει δεσμευθεί ότι -εφόσον γίνει πρωθυπουργός- η συνάντηση αυτή θα είναι μηνιαία.
Για τη συνάντησή του με την Ρένα Δούρου τόνισε: «Καταρχήν, θεωρώ ότι ήταν μια συνάντηση, όπου κυριάρχησε ο πολιτικός πολιτισμός, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση. Μετά τις εκλογές είναι απαραίτητο να υπάρχει πολιτικός πολιτισμός. Αυτό που προσδοκούμε είναι να ενημερωθούμε γρήγορα και με κάθε λεπτομέρεια. Στόχος μας είναι την 1η Σεπτεμβρίου, που θα αναλάβουμε καθήκοντα να έχουμε πλήρη γνώση των θεμάτων της περιφέρειας σε επίπεδο διοικητικό, οικονομικό και νομικό. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τόσο τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, όσο και τα ζητήματα που αφορούν σε προγράμματα και έργα του ΕΣΠΑ. Στόχος μας είναι ό,τι σωστό έχει γίνει να επισπευσθεί και να ολοκληρωθεί. Όλοι ενωμένοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα δημιουργήσουμε νέες προοπτικές.»
Μίλησε όμως και για την σύζυγό του: «Είμαστε μαζί 33 χρόνια, εγώ ήμουν τελειόφοιτος της Ιατρικής και εκείνη πρωτοετής της Φιλολογίας. Είναι μια έξυπνη και καταρτισμένη στην επιστήμη της γυναίκα. Αριστούχος φιλόλογος και άριστη ως καθηγήτρια. Και δεν το λέω εγώ, αλλά οι εκατοντάδες πλέον επιστήμονες που έρχονται διαχρονικά και μας βρίσκουν. Όμως, έχουμε υποστεί μπούλινγκ.
Εγώ -και το έχει πει η Μαρίνα πολλές φορές δημόσια- δέχομαι τον κάθε άνθρωπο, όπως είναι. Η Μαρίνα είναι ένα ελεύθερο άτομο και μια δυναμική προσωπικότητα. Πλέον έχει αποκτήσει μια πολιτική ωριμότητα στην Αυτοδιοίκηση, διότι -όπως είναι γνωστό- εκτός από τα πέντε χρόνια θητείας της στο δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης, είναι εκλεγμένη πλέον δημοτική σύμβουλος στο δήμο Αμαρουσίου.»



 www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου