Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η ιστορία του Γ.Α.Σ. Καματερού

Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Καματερού (Γ.Α.Σ.Κ.) ιδρύθηκε στις 9-11-1980 από 34 πολίτες του Καματερού. Πρόεδρος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ο Κων/νος Τρισκογιάννης, ο οποίος είναι μέχρι σήμερα ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου.
Η πρώτη έδρα της ομάδας handball ήταν το ανοιχτό γήπεδο Γεροβουνού, στο οποίο οι ομάδες μας συνέχισαν να αγωνίζονται ως και το 2007, όταν δημιουργήθηκαν η αντρική και η γυναικεία ομάδα handball. Από το 2007 ως το 2010 οι εντός έδρας αγώνες και οι προπονήσεις των ομάδων μας δίνονταν στο κλειστό γυμναστήριο “Μπάμπης Χολίδης” στο Μενίδι.

Σήμερα η ομάδα έχει γυρίσει στη φυσική έδρα της, στην περιοχή του Γεροβουνού καθώς μετά από επίμονες προσπάθειες των διοικήσεων του συλλόγου και μεγάλου μέρους των κατοίκων του Καματερού, επιτεύχθηκε ο στόχος και το όνειρο πολλών ετών για την πόλη μας. Το νέο κλειστό γυμναστήριο χρησιμοποιείται σαν έδρα της ομάδας μας, δίνοντας επιπλέον προοπτική στην ήδη αξιοσημείωτη πορεία του συλλόγου μας.
Το διοικητικό συμβούλιο του Γ.Α.Σ.Κ. αποτελείται από 11 μέλη, ενώ τα τακτικά του μέλη ανέρχονται σε 85. Συνολικά και στα δυο αθλήματα που ο σύλλογος καλλιεργεί – στίβος και handball – γυμνάζονται 160 αθλητές, υπό την καθοδήγηση 9 έμπειρων προπονητών.
 

Γ.Α.Σ. Καματερού
G.A.S. Kamaterou Logo.png
Πλήρες όνομα Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Καματερού
Ίδρυση Σύλλογος:
1980, 38 έτη πριν
Τμήμα:
2007, 11 έτη πριν
Περιοχή Καματερό, Αττική, Ελλάδα
Έδρα Κλειστό Καματερού
Διεύθυνση Θεοτόκου 13, Τ.Κ. 13451, Καματερό
Πρόεδρος Flag of Greece.svg Λεωνίδας Ιωάννου
Γεν. διευθυντής Flag of Greece.svg Στέφανος Σταμούλης
Έφορος Flag of Greece.svg Βλάσης Σπυρόπουλος Flag of Greece.svg Γρηγόρης Θεοφιλάτος
Προπονητής Flag of Greece.svg Μενέλαος Δανήλος
Διοργανώσεις Α1 Εθνική Κατηγορία
Κύπελλο Ελλάδος
2016-17 Α2 Εθνική → 1η
Εμφανίσεις ομάδας
Χρώματα           Κίτρινο & Μπλε
          Κόκκινο & Μαύρο

Team colours
Kit body Vwideblack.png
Team colours
Team colours
Team colours
Εντός
Team colours
Kit body whitecollarplain.png
Team colours
Team colours
Team colours
Εκτός
gas-kamatero.gr
Σελίδα στο Facebook
Ενεργά τμήματα του Καματερού
Athletics pictogram.svg Handball pictogram.svg Handball pictogram.svg
Στίβος Χάντμπολ (Ανδρών) Χάντμπολ (Γυναικών)
Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Καματερού είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Καματερού, στην Αττική. Ιδρύθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1980 ως σωματείο στίβου.[1]
Το γυναικείο τμήμα χειροσφαίρισης αποτελεί νομικά ένα από τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου, το οποίο λειτουργεί από το 2007 και μετά.[1] Οι αθλήτριές του αγωνίζονται με χρώματα το κίτρινο, το κόκκινο, το μαύρο και το σκούρο μπλε. Έδρα όλων των τμημάτων χειροσφαίρισης του συλλόγου αποτελεί το Κλειστό Γυμναστήριο Καματερού.


Ιστορική αναδρομή

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2016-17 ο σύλλογος διαγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και ειδικότερα στον 1ο Όμιλο. Έχοντας να συναγωνιστεί έξι αντιπάλους, συγκέντρωσε 12 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με αποτέλεσμα να καταλάβει την κορυφή του τελικού βαθμολογικού πίνακα. Στη συνέχεια αντιμετώπισε σε διαδικασία μπαράζ τους πρωτοπόρους των άλλων δύο Ομίλων, προκειμένου να εξασφαλίσει την άνοδο στην Α1 Εθνική. Στον πρώτο αγώνα επικράτησε του Άρη Θεσσαλονίκης με σκορ 24-15, ενώ στο δεύτερο νίκησε και το Δημοκρίτειο Κομοτηνής με σκορ 17-29. Με τον τρόπο αυτό η ομάδα πέτυχε το στόχο της επιστροφής στην κορυφαία κατηγορία μετά από ένα χρόνο απουσίας. Σε ό,τι αφορά το Κύπελλο Ελλάδος, το Καματερό έλαβε μέρος στο Final-4 το οποίο φιλοξενήθηκε μάλιστα στην έδρα του. Δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο Μεγάλο Τελικό καθώς ηττήθηκε με σκορ 17-31 από την Αναγέννηση Άρτας.

Τρέχουσα αγωνιστική περίοδος

Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, 2017-18, ο Γ.Α.Σ. Καματερού λαμβάνει μέρος στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, καθώς και στο Κύπελλο Ελλάδος.
Έδρα του συλλόγου είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Καματερού. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Λεωνίδας Ιωάννου, ενώ καθήκοντα πρώτου προπονητή διατηρεί ο Δανήλος Μενέλαος.

Τμήματα υποδομής

Τα τμήματα νεαρών αθλητριών του συλλόγου έχουν μέχρι σήμερα στην τροπαιοθήκη τους: 
  • 1 × Πρωτάθλημα Ελλάδος Κορασίδων (2017) 
  • 1 × Πρωτάθλημα Ελλάδος Παγκορασίδων (2014)
  • 1 × Πρωτάθλημα Ελλάδος Μίνι Κοριτσιών (2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου