Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Εμποδίζουν την επιστροφή Δημοτικών Αστυνομικών στους Δήμους: Καταγγελία ΚΕΔΕ στον Υπουργό Δικαιοσύνης




 Ανενεργή παραμένει η εφαρμογή του αρ.278 του Κλεισθένη1, λόγω κωλυσιεργίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως καταγγέλλεται σε Επιστολή της ΚΕΔΕ προς τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς, που μετατάχθηκαν μετά την κατάργηση της Υπηρεσίας τους σε Καταστήματα Κράτησης, να μεταταχθούν και πάλι σε Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας Δήμων.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο Γ. Πατούλης προς τον Μ.Καλογήρου,τις τελευταίες ημέρες η ΚΕΔΕ έχει γίνει δέκτης αναφορών/καταγγελιών από ενδιαφερόμενους ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης κωλυσιεργούν τη διαδικασία ηθελημένα. 
Συγκεκριμένα, δεν αποστέλλουν στους Δήμους τις αναγκαίες Βεβαιώσεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν οι μετατάξεις.   Τις βεβαιώσεις δηλαδή που, όπως προβλέπει ο ν.4555/2018, θα αναφέρουν ότι οι αιτούμενοι μετακίνησης δεν ξεπερνούν το 50% του συνολικού αριθμού απασχολούμενων στην Υπηρεσία.

Και αυτό τη στιγμή που αφενός μεν το ΥΠΕΣ εξέδωσε ήδη από τις 9/8/2018 εγκύκλιο, επισημαίνοντας την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της διαδικασίας, αφετέρου οι Δήμοι που δέχθηκαν αιτήσεις μετατάξεων απέστειλαν ταχύτατα τα απαιτούμενα στοιχεία υπαλλήλων. 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά παρέμβαση του Υπουργού ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποσταλούν επιτέλους οι αναγκαίες Βεβαιώσεις για να ολοκληρωθούν οι μετατάξεις.

Πάγια θέση της ΚΕΔΕ ήταν και παραμένει η επιστροφή των συγκεκριμένων υπαλλήλων στα τμήματα της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε θέσεις άλλου αντικειμένου”, καταλήγει η Επιστολή, το πλήρες κείμενο της οποίας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου