Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Μονιμοποίηση συμβασιούχων-κυβέρνηση: «Αναζητούμε λύση»-Εργαζόμενοι: «Δεν διασφαλιζόμαστε»

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων και των σωματείων εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είχαν σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρη Θεοδωράκη και τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών, Δημοσθένη Παπασταμόπουλο,
Στη συνάντηση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ,  «απαντήθηκαν ερωτήματα των εργαζομένων και δόθηκαν διευκρινήσεις ως προς τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επαναλήφθηκε η κυβερνητική θέση υπέρ της διατήρησης και αναβάθμισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Επιβεβαιώθηκε, επίσης, η σταθερή θέση υπέρ της οριστικής διασφάλισης της εργασίας των απασχολούμενων στο πρόγραμμα, οι οποίοι προσφέρουν επί χρόνια τις υπηρεσίες τους. Προς την κατεύθυνση αυτή αναζητείται η πιο ισχυρή νομική επιλογή, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ο μόνιμος χαρακτήρας της απασχόλησής τους, πάντα σε συμφωνία με το Σύνταγμα και τα όσα προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ.», καταλήγει το ΥΠΕΣ.
Ωστόσο, μιλώντας στην aftodioikisi.gr εκπρόσωποι των εργαζομένων που ήταν παρόντες στη συνάντηση, τόνιζαν ότι «με την λύση που προκρίνει η κυβέρνηση για προκήρυξη του ΑΣΕΠ, θεωρουμε ότι δεν διασφάλιζονται οι εργαζόμενοι». Επιπλέον, τόνιζαν ότι «δεν πήραμε καμία διαβαβείωση ότι θα διασφαλίστούν και οι 3.500 θέσεις εργασίας του «Βοήθεια στο Σπίτι», προσθέτοντας ότι επιμένουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει την αρχική της δέσμευση για μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου, μέσω νομοθετικής ρύθμισης.


www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου