Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Εορτή και λιτανεία των Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους

akindinoi-xrisianoypoleos-7

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου η μνήμη των Αγίων Ακινδύνων, Ελπιδοφόρου, Αφθονίου, Ανεμποδίστου και Πηγασίου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό των Αθηνών στους Αγίους Αναργύρους.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ανντώνιο Μαλούφ και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και όμορων Μητροπόλεων.

Στην Θεία Λειτουργία, παρέστησαν ο Δήμαρχος, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων
Ελλήνων κ. Γεώργιος Λαζαρίζης (Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης) καθώς και πλήθος κόσμου όπου προσήλθαν για να τιμήσουν την Ιερά μνήμη των Αγίων.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στους Αγίους Ακινδύνους τονίζοντας ότι: ''Μέσα στην πλειάδα των μαρτύρων που υπάρχουν, οι Άγιοι που εορτάζονται σήμερα, η Εκκλησία διαπίστωσε ότι η πίστη τους ήταν ενωμένη με τον Χριστό και αυτή η πίστη τους δυνάμωσε να δώσουν και την ζωή τους για τον Χριστό προκειμένου να μην χωριστούν από αυτόν αλλά και για να μην διαλήσουν αυτή την αδιάσπαστη σωστική σχέση θα λέγαμε με τον Κύριο μας.''
''Αυτή, αδιάσπαστη και στενότατη σχέση του κάθε Χριστιανού με τον Θεό η οποία τίποτα δεν επιτρέπεται να την διασπάσει και να απομακρύνει τον Χριστιανό από τον Θεό. Σήμερα στην εορτή αυτή, οι Άγιοι Ακίνδυνοι, όπως και οι άλλη χορεία Αγίων Μαρτύρων, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες και πολλά πάθη στην ζωή τους. Αντιμετώπισαν τα τραγικότερα φόβητρα και δελεαστικότερα θέλγητρα για να αποχωριστούν την Αγάπη και την πίστη τους στον Χριστό. Είναι πολύτιμο επίσης να γνωρίζουμε ότι και σε μάς του σημερινούς χριστιανούς μπορεί να δημιουργηθούν τετοιες συνθήκες ώστε η Αγάπη μας προς τον Σωτήρα Χριστό μας να περάσει μία τέτοια δοκιμασία'' συμπλήρωσε ο Θεοφιλέστατος.
Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως αναφέρθηκε με παραδείγματα στον τρόπο ενδυναμώσεως μας ώστε να παραμείνουμε χωρίς κανέναν κλονισμό κοντά στην αγάπη του Χριστού.
"Πρέπει να παλέψουμε πολλές φορές με στεναχώριες και θλίψεις, ενώ κάποιες άλλες φορές θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με την αντίθετη όψη, θα πρέπει να παλέψουμε με το συμφέρον μας, με το κέρδος, και τα ευχάριστα δέλεαρ τα οποία θα βρεθούν στον δρόμο μας, αυτά που υπόσχονται τον μη χριστιανικό τρόπο. Η πρώτη περίπτωση είναι τραγική ενώ και στην δεύτερη περίπτωση χρειάζεται ακλόνιτη πίστη και ώστε να γνωρίζουμε ότι για να είμαστε έτοιμη να αντιμετωπίσουμε μέχρι και τον Θάνατο για να μην αποχωριστούμε τον Χριστό. Η δεύτερη, αντίθετη ζωή δεν πρέπει να μας επηρεάσει με τα παχυλά της καλά, με την αμαρτία μέσα στην ζωή και τις ηδονές τις οποίες επιφέρει'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Προκόπιος.
Κλείνοντας το κήρυγμα του ο κ. Προκόπιος ανέφερε πώς οι Χριστιανοί πρέπει να μείνουμε ακλόνιτα συνδεδεμένοι με τον Χριστό, γιατί η πίστη μας, η προσευχή μας σε Αυτόν μας ενδυναμώνει και μας κάνει ισχυρούς και ακατάδεκτους σε κάθε τι που μπορεί να μας χωρίσει από τον ίδιο τον Σωτήρα Χριστό.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Αντώνιος Μαλούφ δώρησε για την τιμητική του Παρουσία στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο έναν Σταυρό Αγιασμού, ενώ τίμησε ιδιαίτερα για την Παρουσία του στον Ιερό Ναό τον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον κ.Γεώργιο Λαζαρίδη .
Να σημειωθεί ότι ο Θεοφιλέστατος επήνεσε ιδιαίτερα τον Αρχιμανδρίτη κ. Μαλούφ για το πλούσιο φιλανθρωπικό κοινωνικό έργο που επιτελεί στην Ενορία του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι εν μέσω κρίσης τα Ιερά Έργα του Ιερού Ναού όπου αναγείρεται απο πάνω από τον χώρο τέλεσης της σημερινής Θείας Λειτουργίας συνεχίζονται και αυτό είναι διαβεβαιωμένο έργο της πίστεως του στον Θεό, πίστη ειλικρινή που φαίνεται.
Με την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Ακινδύνων ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 η Ιερά Πανήγυρη του oμώνυμου Ιερού Ναού στους Αγίους Αναργύρους.
Στην Ιερά Λιτάνευση προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Αντώνιο Μαλούφ και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Την Ιερά Εικόνα των Αγίων Ακινδύνων πλαισίωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, ανώτατοι αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, παιδιά των κατηχητικών του Ιερού Ναού.
Στην λιτανεία παιάνιζαν οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αγίων Αναργύρων, ενώ πλήθος ευλαβών ενοριτών και χριστιανών από διάφορα μέρη της Αθήνας προσήλθαν ώστε να τιμήσουν την Ιερά Μνήμη των Αγίων Ακινδύνων.
Τέλος, να σημειωθεί ότι μετά την λιτανεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόδωρος εκ μέρους του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Αντωνίου Μαλούφ ευχαρίστησε τόσο τους άρχοντες της τοπικής κοινωνίας αλλά και τους ανώτερους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού και της Αστυνομίας για την παρουσία τους και την συμβολή τους στην Ιερά Πανήγυρη του Ιερού Ναού.
akindinoi-litaneia-1
akindinoi-litaneia-2
akindinoi-litaneia-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου