Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Συμπεράσματα από την Γενική Συνέλευση της δημοτικής κίνησης Αγ. Αναργύρων – Καματερού «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας»

Με επιτυχία μαζική και ενεργητική συμμετοχή μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της δημοτικής κίνησης Αγ. Αναργύρων – Καματερού «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας». Τις εργασίες διηύθυνε ο Συντονιστής της κίνησης Νίκος Πατσούρας.
 Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Κομματάς ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο, την αδυναμία της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί, τις παρεμβάσεις της παράταξης σε καίρια και μείζονα ζητήματα, τα προβλήματα δήμου και δημοτών σήμερα. έθεσε το θέμα αναδιοργάνωσης της παράταξης ώστε το ανθρώπινο δυναμικό της να ενταχθεί παραγωγικά και δημιουργικά σε μια οργανωμένη αποτελεσματική δράση εισήγαγε το διάγραμμα της στοχοθεσίας στο δρόμο προς το δεύτερο μισό του χρόνουπου διανύεται προς τις εκλογές, το δυναμικό ψηφοδέλτιο που θα φέρει την αναγκαία αλλαγή στην πόλη στάθηκε στην ανάγκη παραπέρα ανάπτυξης και βελτίωσης της επικοινωνίας και ενημέρωσης κύρια των δημοτών
Ειδικότερα επιμέρους αναφέρθηκε..

Πάρκο Τρίτσης η ανάδειξη του θέματος και η ενεργή συμβολή της παράταξης μας στην εγκαθίδρυση του νέου θεσμικού πλαισίου σε συνεργασία με την αδελφή παράταξη του Ιλίου,μας δημιουργεί αισιοδοξία για την επίλυση της εγκατάλειψης του μοναδικού Μητροπολιτικού πάρκου της Αττικής.
Η συνέχιση και η στήριξης της νέας προσπάθειας είναι υψηλά στην ατζέντα των δράσεων μας καθότι το Πάρκο Α.Τρίτσης μπορεί να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της πόλης μας. 
 Άτταλος Καματερού η υποστήριξη των μαζικών κινητοποιήσεων του κόσμου οδήγησαν στον περιορισμό του κόστους σχεδόν στο μισό. 
Αντιπλημμυρικά έχουν εγκριθεί κονδύλια, δεν υπάρχουν οι μελέτες του δήμου. Ανάδειξη του προβλήματος στο ρέμα της Γιώργιζας, κατάθεση προτάσεων. 
Η δημοτική αρχή δείχνει το φταίξιμο στον αρμόδιο υπουργό, εγκαλεί την παράταξη ότι αναιτιολόγητα της επιρρίπτει ευθύνες. 
Το πρόβλημα των αντιπλημμυρικών είναι πραγματικό και άμεσο, απαιτείται λήψη άμεσων πρώτων μέτρων ανάσχεσης, η ολοκληρωμένη μελέτη της Περιφέρειας για τους ορεινούς όγκους του Λεκανοπεδίου θα χρειαστεί πολύ χρόνο. 
Άμεσα τονίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο την πίεση που πρέπει να ασκηθεί από τον Δήμο προς την Περιφέρεια και το Δασαρχείο για ανακουφιστικές παρεμβάσεις στο Ποικίλο Όρος τόσο για την ανάσχεση των μπαζών όσο και της συγκράτησης του νερού. 
Ανταποδοτική Ανακύκλωση Περιβαλλοντική Εκπαίδευση η παράταξη μας είδε καταρχήν θετικά την πρόταση για δημιουργία στο χώρο του νέου δημαρχείου Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, μιας και θα συμβάλλει στην αλλαγή της νοοτροπίας μας για τα απορρίμματα στην κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος(με διαλογή στη πηγή,ανακύκλωση ,επανάχρηση,κομποστοποίηση).Κατέθεσε λευκή ψήφο λόγω της ασάφειας στο οικονομικό σκέλος που δεν καθόριζε συγκεκριμένα τη σχέση κόστους οφέλους για το δήμο. 
 Ελεύθερες Ζώνες TTIP&CETA το φέραμε στο δημοτικό συμβούλιο, υπερψηφίστηκε και είμασταν από τους πρώτους Δήμους που χαρακτηρίστηκε ως :
Ζώνη ελεύθερη από την εφαρμογή των συνθηκών TTIP & CETA(συνθηκών που καταργούν την δημοκρατία και το εταιρικό δίκαιο θα υπερισχύει του συντάγματος).
Παρόλα αυτά για την συγκεκριμένη απόφαση δεν έγινε καμία ενέργεια προβολής της ώστε να ενημερωθούν οι δημότες και να συμβάλλουμε ενεργητικά στα κινήματα διαμαρτυρίας που παγκόσμια αναπτύσσονται για την κατάργηση αυτών των συνθηκών. 
 Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δρώμενα ατάκτως ειρημένες με πρόχειρη προβολή δεν αξιοποιούνται για τους δημότες, αλλά εξυπηρετούν προβολές προσώπων και το Facebook , δεν υπηρετούν την ανάδειξη του πολιτισμού ως μέρος της καθημερινότητας των δημοτών μας.
 Δυτική Αθήνα-Διαχείριση Απορριμμάτων έχει επιλεγεί ως σκουπιδότοπος. Καιρός να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις.
 Η Περιφέρεια ενώ ξεκίνησε καλά με τα τοπικά σχέδια διαχείρισης ,την κατάργηση των εργοστασίων καύσης ο υπό εξέλιξη νέος ΠΕΣΔΑ(περιφερειακός σχεδιασμός που θα ισχύσει τα επόμενα πέντε χρόνια) δεν ορίζει ρητά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής, προβλέπει επέκταση και όχι περιορισμό του εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης. 
Δεν το αποδεχόμαστε. Φέραμε στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα που ζητούσαμε «με την πλήρωση του κυττάρου να κλείσει η Φυλή, όχι στην επέκταση του εργοστασίου, ο ΠΕΣΔΑ να γίνει σαφής και συγκεκριμένος». 
Σταθμός Πελοποννήσου συζητούμε τη παραχώρηση του από την ΓΑΙΟΣΕ για δημιουργία θεματικού Πάρκου στην προοπτική μιας ριζικής ανάπλασης που θα προσδώσει αναπτυξιακές προοπτικές σε όλο τον Δήμο. 
Κωνσταντινουπόλεως πολεοδομικά απαιτείται στήριξη από το Δήμο ακόμη και πίεση για νομοθετική ρύθμιση. 
Προβλήματα της καθημερινότητας σοβαρό έλλειμμα σε καθαριότητα, συγκοινωνία, χρειάστηκε δημόσια πιεστική ενέργεια της παράταξης για να αποκατασταθούν οι φθορές στον Πευκώνα. 
 Ακολούθησε εκτεταμένος ζωντανός διάλογος με ερωτήσεις, τοποθετήσεις παρεμβάσεις για σειρά θεμάτων όπως: πολιτιστικά, πεζοδρόμηση οδού Αγίων Αναργύρων , υποσταθμός υψηλής τάσης ΔΕΗ, ασφάλεια, βίλα Μέρλα, κεραίες κινητής τηλεφωνίας κ.α. 
 Κυρίαρχα θέματα όμως αναδείχθηκαν το ζωτικό θέμα της απασχόλησης, η επιχειρηματικότητα στο δήμο μέσα στις σημερινές συνθήκες κρίσης και λιτότητας και η ανάγκη ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων. 

 Ο επικεφαλής,οι δημοτικοί σύμβουλοι και όλοι οι παρευρισκόμενοι δεσμέυτηκαν για δράσεις και άμεσες παρεμβάσεις το επομενο διάστημα. Δημοτική Κίνηση Αγίων Αναργύρων – Καματερού «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου