Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: Καταγγέλλουμε την απόφαση της διοίκησης του κ. Σαράντη υπέρ της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ



Η δημοτική αρχή του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, στο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Σεπτεμβρίου 2016, εισηγήθηκε και

αποφάσισε την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.» .

Η συγκεκριμένη σύμβαση, που αφορά στην ανακύκλωση υλικών, παραχωρεί δημοτικούς χώρους για τη δημιουργία πράσινου σημείου, για εκδηλώσεις, διαφημίσεις και άλλες προσοδοφόρες δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας, χωρίς στοιχειώδεις περιορισμούς. 

  • Είναι συνέχεια προηγούμενης σύμβασης που είχε υπογραφεί από το 2010. Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την εισήγηση της διοίκησης. 
 Είναι τουλάχιστον προκλητικό το επιχείρημα που παρατίθεται στην εισήγηση και αναφέρει ότι τα κουπόνια που θα παίρνουν οι δημότες, όταν ανακυκλώνουν
συσκευασίες, θα συμβάλλουν στην αύξηση της αγοραστικής τους δύναμης. 
  • Επίσης, χαρακτηριστικό της λογικής που διέπει τη σύμβαση, είναι το εδάφιο της που αναφέρεται στη λειτουργία του «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»: «Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ για την κάλυψη μέρους ή του συνόλου του κόστους τοποθέτησης και λειτουργίας του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης θα αξιοποιεί, η ίδια ή μέσω εξουσιοδοτημένων συνεργατών της, τις εγκαταστάσεις του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, για το χρόνο ισχύος της Σύμβασης, για χορηγία, διαφήμιση, προώθηση πωλήσεων, διενέργεια διαγωνισμών, διενέργεια εκδηλώσεων των χορηγών ή/και του Συστήματος ή για όποια άλλη ενέργεια συμβάλλει στη μεγαλύτερη συμμετοχή των δημοτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης. 
Τονίζεται ότι όποιο έσοδο προκύπτει από την ανωτέρω αξιοποίηση ανήκει και είναι υπέρ της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, της ιδίας ή των εξουσιοδοτημένων συνεργατών της…»
 Κατά τη συζήτηση του θέματος, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αλληλεγγύη» στάθηκε κυρίως σε ζητήματα διαφάνειας, που και αυτά υπάρχουν, αφήνοντας όμως στο απυρόβλητο την ουσία της σύμβασης, και κατά τη συνήθη τακτική της ψήφισε λευκό, όπως συνήθως κάνει σε όλες τις αποφάσεις που θέλει να διαφοροποιηθεί για τα μάτια του κόσμου. 

  •  Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μια πολύ επικερδής δραστηριότητα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ο καυγάς που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα για το θέμα ανάμεσα σε εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Διοίκηση, δεν έχει ως αφετηρία τις λαϊκές ανάγκες , αλλά ποιος θα πάρει το πάνω χέρι στο μοίρασμα της πίτας. 
 Καταγγέλλουμε την απόφαση της διοίκησης του κ. Σαράντη και καλούμε το λαό της περιοχής να παλέψει και να διεκδικήσει: 
  •  –Να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής, να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις. 
  •  –Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
  •  -Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. 
  •  –Όχι στην ιδιωτικοποίηση, στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και στις συμβάσεις παραχώρησης. 
  •  –Απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

 http://www.opalmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου