Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

O Κυρ. Μητσοτάκης πήρε την πρωτιά στους Αγίους Αναργύρους

Έντονο ιδεολογικό και ταξικό χαρακτήρα λαμβάνει πλέον η μάχη
για την προεδρία της ΝΔ και ανάβουν τα αίματα λίγα εικοσιτετράωρα πριν στηθούν οι κάλπες για το δεύτερο γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης.
Το εσωκομματικό θερμόμετρο ανεβαίνει υπέρμετρα καθώς όλα φαίνεται πως θα κριθούν στις λεπτομέρειες και η διαφορά, όποιος επικρατήσει, εκτιμούν ότι θα είναι μικρή. 
Στον πρώτο γύρο ο Βαγγ. Μεϊμαράκης εκτός από τις πρωτιές σε αγροτικές περιοχές, ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, κατέκτησε την πρωτιά στην Α’ Αθηνών, στην Αγία Βαρβάρα, στον Αγιο Δημήτριο, στο Αιγάλεω, στον Βύρωνα, στο Γαλάτσι, στη Δάφνη, στου Ζωγράφου, στην Ηλιούπολη, στο Ιλιον, στην Καισαριανή, στην Καλλιθέα, στη Μεταμόρφωση, στο Μοσχάτο-Ταύρος, στη Νέα Ιωνία, στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στη Φιλαδέλφεια, στο Χαϊδάρι, στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό και στη Νίκαια.
Αντίθετα, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου γίνεται μεγάλη συζήτηση για το ταξικό πρόσημο της ψήφου των νεοδημοκρατών, ο Κυρ. Μητσοτάκης πήρε την πρωτιά στην Αγία Παρασκευή, στους Αγίους Αναργύρους, στον Αλιμο, στο..
Μαρούσι, στα Βριλήσσια, στη Γλυφάδα, στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, στο Ηράκλειο, στην Κηφισιά, στη Λυκόβρυση-Πεύκη, στη Νέα Σμύρνη, στο Π. Φάληρο, στο δήμο Παπάγου-Χολαργό, στη Φιλοθέη-Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στη Βάρη, στη Βούλα και στη Βουλιαγμένη.
Με βάση τα πιο πάνω στοιχεία γίνεται και η σφοδρή επίθεση του Βαγγ. Μεϊμαράκη στον Κυρ. Μητσοτάκη με επίκεντρο τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, των καθαριστριών, κλπ., αλλά και οι αναφορές του ότι η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα. 
Με συνεντεύξεις του στον ΣΚΑΪ και την ΕΡΤ, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε τη θέση του σε σχέση με το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να συναινέσει σε μια πολιτική που δεν βγάζει από την κρίση, ενώ υπενθύμισε ότι αναφορικά με τις απολύσεις είχε εκφράσει, όπως και πολλά άλλα γαλάζια στελέχη, την αντίθεσή του, όπως είχε πράξει και για τις προσλήψεις, στρέφοντας επί της ουσίας τα πυρά του προς τον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Αδ. Γεωργιάδη, που τον στηρίζει, για τη στάση που είχαν τότε ως υπουργοί.
«Κηρύσσω πόλεμο κατά της σκληρής λιτότητας, δεν υπήρξα ούτε μνημονιακός ούτε αντιμνημονιακός, καθώς στα Μνημόνια υπήρχαν και προτάσεις σε σωστή κατεύθυνση, αλλά και προτάσεις υπερβολικές», δήλωσε χαρακτηριστικά και επέμεινε ότι η Ν.Δ. είναι σε τροχιά εξουσίας και ότι ήταν έτοιμη να κυβερνήσει τόσο τον Γενάρη όσο και τον Σεπτέμβρη.

 http://www.thetoc.gr/politiki/article/me-taksika-kai-ideologika-opla-i-maxi-tis-nd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου