Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Διήμερη Επίσκεψη αντιπροσωπείας από τη Γερμανία, Στο πλαίσιο του έργου SUMPNetwork – URBACT III


Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στον Δήμο μας αντιπροσωπεία από τον Δήμο Bielefeld της

Γερμανίας στις 19-20/1, στο πλαίσιο του έργου SUMPNetwork το οποίο χρηματοδοτείται από το νέο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας URBACT ΙΙΙ.

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Bielefeld, κο Olaf Lewald και τον Ειδικό Σύμβουλο, κο Claus Koellinger πραγματοποίησε συνάντηση με την Ομάδα Έργου URBACT του Δήμου μας και τον εκπρόσωπο από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα αδύνατα σημεία του Δήμου αναφορικά με τα θέματα αστικής κινητικότητας, προτάθηκαν λύσεις για παρεμβάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος και έγινε ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών. 
Στη συνέχεια, η ομάδα ξεναγήθηκε σε σημεία της πόλης που παρουσιάζουν έντονο.. κυκλοφοριακό φόρτο και χρήζουν παρεμβάσεων.

Την επόμενη μέρα, ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με την Ομάδα Έργου του Δήμου πραγματοποίησαν παρουσίαση στους μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων. Στόχος ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στα θέματα αστικής κινητικότητας.
 Στην παρουσίαση παρευρέθηκε εκπρόσωπος της Δ/σης Σπουδών Α'Βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και ο αρμόδιος Σχολικός Σύμβουλος. Ακολούθησε συζήτηση όπου οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες και προβληματισμούς τους και τέλος, οι μαθητές έδωσαν ζωγραφιές στην αντιπροσωπεία με σκοπό να τις προωθήσουν σε συνομίληκους μαθητές σχολείου του Bielefeld.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου