Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Το bullying school και η Αυτοδιοίκηση

Η αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη η οποία ήταν ως φαίνεται
αποτέλεσμα bullying δημιούργησε ερωτήματα σε αρκετούς αναγνώστες οι οποίοι ρωτούν για το ρόλο των Δήμων. 
 Οι Δήμοι επιχειρούν στα πλαίσια των δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής που εφαρμόζουν και αγγίζουν θέματα που αφορούν την Κοινωνία όπως ο ρατσισμός αλλά και η βία στα σχολεία.
 Εδώ λοιπόν περισσότερο παρά ποτέ προβάλει επιτακτικά η ανάγκη το συντομότερο δυνατό να επαναπροσληφθούν οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι λειτουργούσαν αποτρεπτικά στην εκδήλωση φαινομένων βίας στα σχολεία. 
Επίσης η σύνδεση των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων όλων των..
βαθμίδων με την Αυτοδιοίκηση πρέπει να κατοχυρωθεί θεσμικά καθώς στην ουσία η κοινωνία πάντα κοιτά έκπληκτη όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση και από την άλλη τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι εντελώς αποκομμένα και οχυρωμένα πίσω από το άσυλο το οποίο ενώ σωστά προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, δυσκολεύεται να αυτοπροστατευτεί όταν παθογένειες της Κοινωνίας φωλιάζουν και δημιουργούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
 Άρα λοιπόν πρέπει η τοπική Αυτοδιοίκηση να συνδεθεί άμεσα με την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Να μην αρκείται η τοπική κοινωνία στο να κερδίζει από τα οικονομικά οφέλη , που προσφέρει η λειτουργία ενός εκπαιδευτικού Ιδρύματος . 
Η τοπική Αυτοδιοίκηση-κοινωνία δεν μπορεί να μην ξέρει ή να μην μπορεί να παρέμβει για όσα συμβαίνουν στα γεωγραφικά της όρια. Επίσης δεν μπορεί να κατηγορείται ότι παραμένει αμέτοχη όταν πρέπει η πολιτεία να της δώσει την αρμοδιότητα να συμμετέχει.

www.airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου