Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό 2015 : Ανοχύρωτη Πόλη …με την πρώτη μπόρα



241020141135
Είναι σοκαριστικό να σκέφτεσε ότι βρίσκεσε σε μια Ευρωπαϊκή Μεγαλούπολη εν έτει 2015 και με την πρώτη δυνατή μπόρα οι γείτονές σου, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, να έρχονται αντιμέτωποι με εκατοντάδες κυβικά λασπόνερου που αγγίζουν σε ύψος τα 2μ., αποκλεισμένοι, με την περιουσία τους κατεστραμένη και με το φόβο για την απειλή της ζωής να τους περιστοιχίζει.
Μοιάζουν λίγο υπερβολικά όλα αυτά, αλλά δυστυχώς εάν δείτε τις ..
εικόνες και τα βίντεο που ακολουθούν και που μας παραχώρησαν οι ίδιοι οι άνθρωποι που έρχονται αντιμέτωποι με την καταστροφή κάθε φορά, θα αλλάξετε γνώμη.


241020141136
241020141138


241020141148





Ακολουθούν βίντεο που τράβηξαν οι άνθρωποι που ήταν αποκλεισμένοι από το νερό.
Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το μέγεθος της καταστροφής, η σχεδόν ακινησία των υδάτων, τα πνιγμένα αυτοκίνητα, οι απαγορευτικές ταμπέλες, καθώς και το ύψος του νερού που έχει καλύψει όλο το υπόγειο και γλύφει στην κυριολεξία τα πρώτα σκαλιά πριν το ισόγειο.


Στις 24/3, ο επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης, Γιώργος Κομματάς, προχώρησε σε πρωτοκόλληση αίτησης, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Κουτελιέρη Γιάννη, καθώς και τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ.Καμαρινόπουλο Σωτήρη, ζητώντας να συμπεριληφθεί το επείγον αυτό ζήτημα στην τακτική ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.  

Παρατίθεται η αίτηση:

ΑΙΤΗΣΗ                                                    
Άγιοι Ανάργυροι, 24-03-2015
Της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
΄΄ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ΄΄
ΠΡΟΣ:
ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

1)Τεχνική Υπηρεσία
2) Πρόεδρο Δ.Σ. του Δήμου
Θέμα :1)Μέτρα και ενέργειες για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στη περιοχή των Αγίων Αναργύρων που ορίζεται από τους οδούς:Κων/πόλεως-Βαλτε τσίου-Λ.Δημοκρατίας-Ευβοίας.
2)Επικίνδυνη στένωση οδοστρώματος στη Κων/πόλεως+Μετσόβου
Κατά τις πρόσφατες πλημμύρες στην ανωτέρω περιοχή σημειώθηκαν πολλαπλές καταστροφές λόγω ελλιπούς συστήματος απορροής που πιθανά οφείλεται και σε τεχνικά σφάλματα του έργου της ΕΡΓΟΣΕ .Οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτισμένοι , με δικά τους έξοδα ανέθεσαν σε Μηχανικό –Μελετητή την σύνταξη Τεχνικής Έκθεσης με επιτόπια αυτοψία ,προκειμένου αιτηθούν την επίλυση του προβλήματος.
Επίσης το αναφερόμενο στένωμα της Κων/πόλεως κρίνεται από τους περιοίκους ιδιαίτερα επικίνδυνο και συχνά αιτία τροχαίων ατυχημάτων.
Την ανωτέρω Τεχνική Έκθεση σας επισυνάπτω και ως Δημοτική Παράταξη αιτούμαστε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να αποτελέσει θέμα της ημερήσιας διάταξης καθότι ως Δήμος πρέπει να δρομολογήσουμε λύση και για τα δύο προβλήματα   ,πριν την επόμενη καταστροφή.
Γεώργιος Κομματάς
Επικεφαλής Δημ.Παράταξης
Υ.Γ.Τα ανωτέρω μαζί με φωτογραφικό υλικό θα κοινοποιηθεί και στις υπόλοιπες παρατάξεις.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΣΕ ΜΟΡΦΗ .PDF



Το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 31/3, στις 18:00. Έκπληκτοι είδαμε ότι το θέμα δεν αξιολογήθηκε πιθανόν ως σημαντικό και έτσι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.Κουτελιέρης, αποφάσισε να μην το συμπεριλάβει στην τακτική ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Απελπισμένοι και απεγνωσμένοι στην πληγήσα γειτονιά της Ανάκασας, οι κάτοικοι προχώρησαν με δικά τους έξοδα στην πραγματοποίηση Τεχνικής Μελέτης σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο της περιοχής για να επισπεύσουν τις διαδικασίες λύσης του επικίνδυνου και καταστροφικού αυτού προβλήματος.
Παραθέτούμε ολόκληρη την Τεχνική Έκθεση του Αρχιτέκτων Μηχανικού κ.Κανακάκη Δημήτρη με θέμα:
  • Προβλήματα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε περιοχή των Αγίων Αναργύρων
  • & επικίνδυνη στένωση οδοστρώματος
Μεταξύ άλλων στην έκθεσή του αναφέρει:
«Εντύπωση προκαλεί η απουσία σε όλη αυτή την έκταση ορατού αποχετευτικού συστήματος ομβρίων υδάτων, ενώ υπάρχει μια έντονη συγκέντρωση φρεατίων και σχαρών σε μικρή απόσταση και γραμμικά στην περιοχή της φυσικής λεκάνης συγκέντρωσης των ομβρίων της περιοχής (χαμηλότερο υψομετρικά σημείο).
Πιο  συγκεκριμένα φρεάτια και σχάρες συγκέντρωσης των ομβρίων υδάτων υπάρχουν μόνο επί της Λ. Κωνσταντινουπόλεως και μόνο σε ένα μήκος της, της τάξης των 200μ. ενώσε μια απόσταση 200μ. κάνουν τοπικά την εμφάνισή τους κάποιες σχάρες σημειακά, όταν το συνολικό μήκος της οδού στην περιοχή που αναφερόμαστε είναι περίπου 800μ.
Μετά από αποτύπωση των ωφέλιμων επιφανειών των ως άνω επιφανειακών σχαρών απορροής ομβρίων, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις προδιαγραφές των υπόγειων δικτύων που τις αποχετεύουν, διαπιστώνουμε ότι αθροιστικά είναι περίπου 10τ.μ.»



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 ΠΗΓΗ - http://www.allhleggyi.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου