Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

 


Πριν λίγες μέρες ο κ. Τσίρμπας καμάρωνε για το βραβείο που πήρε ο δήμος στα Best City Awards της ΚΕΔΕ και της Περ. Αττικής (δήμαρχοι και περιφερειάρχες βραβεύονται μεταξύ τους για τις καινοτόμες ιδέες τους ) στον τομέα της αποκομιδής και της ανακύκλωσης, χωρίς βέβαια να αναφερθεί στους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας, που είναι οι βασικοί συντελεστές της αποκομιδής απορριμμάτων στην πόλη. 

Ακολουθώντας την πολιτική της κυβέρνησης στην έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζόμενων, η δημοτική αρχή παρά τις συνεχείς οχλήσεις του σωματείου των εργαζόμενων του Δήμου για πλημμελή τήρηση των μέτρων προστασίας, η υπηρεσία καθαριότητας έχει σήμερα 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και τεράστια διασπορά μεταξύ των εργαζομένων όπως αναφέρει στο κείμενο ΕΔΩ το σωματείο των εργαζόμενων. 

  • Καλούμε την διοίκηση του Δήμου να πάρει τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο Δήμο αλλά και για όλους τους δημότες 
  • Απαιτούμε τώρα στην περιοχή μας να ανοίξουν όλες οι μονάδες και τα νοσοκομεία που έκλεισαν με τα μέτρα των μνημονίων: Το ΙΚΑ Ανάκασας, το ΙΚΑ Γεροβουνού. Να στελεχωθεί σοβαρά το ΙΚΑ Μπίμπιζα ώστε να ενισχυθεί η πρόληψη άρα και η εμπόδιση της εξάπλωσης του ιού. 
  • Απαιτούμε να γίνουν μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας και όλων των υπηρεσιών του Δημου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου