Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Λαϊκής Συσπείρωση: Η δημοτική αρχή ακόμα να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων

 


κ. Πρόεδρε,

Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα το πρωί δε λάβαμε σαφή απάντηση για τη ζωντανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20.1.2021.

Παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19.2.2020, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις σας, παρά την προσωπική δέσμευση του Δημάρχου ότι μέχρι τέλος του χρόνου (2020) το αργότερο θα έχει διασφαλισθεί η ζωντανή αναμετάδοση, σήμερα 18 Γενάρη του 2021 είμαστε ακόμα στο «μάλλον» και «θα δούμε».  

Η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων δεν είναι φυσικά «παγκόσμια πρωτοτυπία», αλλά κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια σε δεκάδες συμβούλια της Αττικής. Μάλιστα, σε συνθήκες πανδημίας, που οι συνεδριάσεις γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό για να είναι στοιχειωδώς εφικτή η παρακολούθηση της συζήτησης και η παρέμβαση από τους δημότες.

Πόσος χρόνος άραγε απαιτείται για να δημιουργηθούν οι υποδομές προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19.2.2020, τη στιγμή που θα μπορούσε σε πρώτη φάση να υλοποιηθεί η ζωντανή αναμετάδοση πραγματικά με ένα κλικ; Έχουν παρέλθει ήδη 11 μήνες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ακόμα δημιουργούνται υποδομές… Το διάστημα αυτό και η κοινή λογική παραπέμπουν σε πρόθεση της διοίκησης να «τρενάρει» το θέμα, γιατί μάλλον αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια από την κατά το δοκούν ανάδειξη ζητημάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν της είναι αρεστές. 

Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που δε θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20.1 δε θα πάρουμε μέρος. Είναι μια ελάχιστη πράξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη και προκλητική πρακτική της δημοτικής αρχής.  

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Θοδωρής Σκολαρίκος

Γιώργος Βαρλάς

Βάσω Ζάχαρη

Μιχάλης Καραβίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου