Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

της 10ης Μάρτη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσαν εκτός ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα ζητήματα:

-Να υπάρξει ενημέρωση από το δήμαρχο για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό. Από τα μέτρα δεν μπορούν να εξαιρεθούν οι - κατά τα άλλα σεβαστές - εκκλησιαστικές λειτουργίες. Να ασκηθεί πίεση για έκτακτη χρηματοδότηση. 

-Σε  συνέχεια επιστολής της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το δήμαρχο, υπογράμμισαν πώς  εάν είναι γνήσια η εναντίωση της δημοτικής αρχής - όπως αυτή αποτυπώθηκε σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και σε κοινή δήλωση των δημάρχων της Δυτικής Αθήνας - στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ την 1η Αυγούστου  2019 για νέα χωματερή στη Φυλή, ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου οφείλουν  να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 18 Μάρτη, να καταθέσουν την αντίθεση τους και να κινητοποιήσουν τους δημότες. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απεύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για την ίδια μέρα οι συντονιστικές επιτροπές που παλεύουν ενάντια στο νέο έγκλημα που υλοποιείται σε βάρος του λαού της Αττικής.

-Παρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναστολή της μονοδρόμηση της οδού Αγίας Παρασκευής, τα απαγορευτικά σήματα δεν έχουν  αφαιρεθεί ή καλυφθεί. Η δημοτική αρχή πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Επίσης έκαναν τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

-Για το ζήτημα της επιβάρυνσης της γειτονιάς της Τσούμπας από διερχόμενα ατυχήματα που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ύστερα από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης: είναι  ανάγκη να εκπονηθεί μελέτη για να ανακουφιστεί η διαχρονικά επιβαρυμένη περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, είναι προβληματικό συνοικιακοί οδοί να εξυπηρετούν την κίνηση που θα έπρεπε να διεξάγεται από οδικές αρτηρίες.  Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα θα καταθέσει σχετική πρόταση. 

-Για το ζήτημα του λαχανόκηπου: είναι γνωστή η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις συγκεκριμένες δομές. Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που υπάρχει μια δομή εμείς δε θα πούμε να καταργηθεί. Υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα. Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και κριτήρια. Τα ζητήματα της πυροπροστασίας και της καθαριότητας πρέπει να λυθούν εδώ και τώρα και να σταματήσουν  κινήσεις όπως η πρόσφατη διακοπή της υδροδότησης.

-Για το ζήτημα της στείρωσης αδέσποτων ζώων: η φροντίδα των ζώων και η ασφάλεια των δημοτών δε μπορεί να επαφίενται  στην εθελοντική δράση αλλά να εξασφαλίζονται με μόνιμο  επιστημονικό προσωπικό και κρατικές υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου