Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο Ανακάσης

rogon anakasa 1

Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης

Πλήθους κόσμου κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ανακάσης, για τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πρεσβυτέρου-Οικονόμου π.Κωνσταντίνου Λαγού και τη συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Τον Θείο Λόγο κατόπιν ευλογίας του Θεοφιλεστάτου, κήρυξε ο Προιστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου.
Ο π. Θεμιστοκλής στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον βίο και τα χαρίσματα του Αγίου Νικολάου, τον Άγιο των θαλασσών και προστάτη των ναυτικών μας.
"Σε όλους μας χρειάζεται να υπάρχει ένας χάρακας σαν αυτό τον χάρακα των πολιτικών μηχανικών, έτσι σε κάθε χριστιανό χρειάζεται ο χάρακας του. Ο χάρακας αυτός, πρέπει να είναι οι Εντολές και οι Διδαχές του Ευαγγελίου. Ο Άγιος Νικόλαος ήταν Κανόνας Ευαγγελίου, έτσι πρέπει και ο κάθε χριστιανός να τηρεί τις εντολές του Θεού. Ο κάθε ένας μας, πρέπει να οδηγεί την ζωή του ώς πρότυπο Χριστού όπως έκανε και ο Άγιος Νικόλαος" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Θεμιστοκλής.
Σε άλλο σημείο ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, πρόσθεσε ότι "η Εκκλησία είναι βίωμα, γιατί αυτό χρειαζόμαστε σήμερα, να γίνουμε βιωματικοί Χριστιανοί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και το έχουμε απωλέσει και η μέθοδος είναι η πατερική και η Εκκλησιαστική ζωή".
Στον πανηγρικό Εσπερινό έψαλλε πολυμελής χορωδία, υπό την διεύθυνση του Οφικκιάλιου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ.Δημήτριου Παπαγεωργίου, όπου μετέδωσε στους πιστούς πνέυμα προσευχής και ψυχικής ανατάσεως.
Τέλος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ανακάσης την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ.Φιλοθέου.
rogon anakasa 1




rogon anakasa 1




rogon anakasa 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου