Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: "Αρνητικά τα πρώτα δείγματα της νέας δημοτικής αρχής"



Συνδημότες και συνδημότισσες




Δύο μήνες σχεδόν συμπληρώθηκαν  από την ανάληψη  καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής και του κ. Τσίρμπα και τα πρώτα μηνύματα δεν είναι τόσο θετικά.


Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έθεσαν ως προτεραιότητα όχι την παρουσίαση έργων ανάπτυξης και συντήρησης των ήδη διαλυμένων υποδομών της πόλης αλλά την κατάργηση του δημοτικού λαχανόκηπου (!!!) πρόγραμμα αστικής γεωργίας εξοστρακίζοντας τους δεκάδες καλλιεργητές χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή συνεννόηση μαζί τους.


Λειτουργώντας αντιδημοκρατικά με το καλημέρα, ο Δήμαρχος ενώ αρχικά αγνόησε τις δημοτικές παρατάξεις (ξεχνά τι εστί διάλογος και διαβούλευση) στη συνέχεια σύρθηκε από την λαϊκή κατακραυγή και αναγκάστηκε να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση. Εκεί αποκαλύφθηκε ο ερασιτεχνισμός και η κουτοπονηριά της νέας Δημοτικής Αρχής αφού αντί να καταθέσει έστω μια σοβαρή μελέτη για την αξιοποίηση του δημοτικού λαχανόκηπου, ακούσαμε  υπηρεσιακά φληναφήματα για την νομιμότητα του χώρου και φαιδρά επιχειρήματα, ότι κινδυνεύει η υγεία των νηπίων του Γ' Δημοτικού βρεφονηπιακού Σταθμού, (αλήθεια 7 χρόνια δεν ενοχλούσε;;;) ενώ ήταν αντιδήμαρχος στα πέντε από αυτά.

Σημειωτέον ότι ήδη έχουμε δώσει 100 χιλιάδες ευρώ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρόλα αυτά  η διοίκησή του δήμου υποστηρίζει ότι η απομάκρυνση του θα αποφέρει χιλιάδες ευρώ στα ταμεία του δήμου.



                                ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ



Για το ΧΥΤΑ Φυλής η θέση μας είναι σύμφωνη με τις υπόλοιπες αντιπολιτευτικές δυνάμεις του δήμου καθώς και με όσα υποστηρίζει το σωματείο ΟΤΑ Αγίων Αναργύρων, η Ένωση Γονέων Αγ. Αναργύρων - Καματερου και άλλα σωματεία, ειδικά στο κομμάτι που αφορά τις αρνητικές συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής αλλά και στις αρνητικές εξελίξεις που θα συμβούν με την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ και την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων. Συνοπτικά ζητάμε να κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής και να τεθεί η περιοχή σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης και παράλληλα να μπει φρένο στο νέο περιβαλλοντολογικό έγκλημα που συντελείται με την δημιουργία μίας καινούργιας χωματερής τεραστίων διαστάσεων δίπλα στην ήδη υπάρχουσα. Η διαχείριση των σκουπιδιών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εκχωρήσουμε σε όσους ασχολούνται ήδη με αυτή για να προσποριστούν κάθε είδους οφέλη...



                          ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ


Ο νέος Δήμαρχος, για όσους δεν το γνωρίζουν, έχει διατελέσει για αρκετό διάστημα, Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Προεκλογικά τόσο ο ίδιος, όσο και ο προηγούμενος δήμαρχος, Νίκος Σαράντης, διαφήμιζαν τους εαυτούς τους, ισχυριζόμενοι ότι ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού είναι πλεονασματικός μετά από τις άοκνες προσπάθειες τους και ότι δεν υπάρχουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα. Έλα όμως που, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια" αφού ο κ. Τσίρμπας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. ομολόγησε ότι τα χρέη του δήμου ξεπερνούν κατά πολύ το 1 εκατομμύριο ευρώ και μέχρι το τέλος τους έτους θα φτάσουν κοντά στα 2 εκατομμύρια !!! Συμπερασματικά: και οι δύο εξαπάτησαν πολιτικά τους δημότες με λογιστικές αλχημείες, ψευδείς ανακοινώσεις και παραμύθια περί οικονομικού νοικοκυρέματος. Ας τα βλέπουν όσοι έχουν ακόμη την ψευδαίσθηση ότι κάτι ουσιαστικό θα αλλάξει στο Δήμο. Εμείς θα ζητήσουμε ουσιαστικό διαχειριστικό έλεγχο για τα οικονομικά των προηγούμενων ετών!!!


    

                             ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ


Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες αλλά κυρίως όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, ότι η εκλεγμένη με την παράταξη μας από το Καματερό, Άννα Αθανασίου, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, χωρίς καμία δική της διαμαρτυρία αλλά κυρίως χωρίς να έχει υπάρξει κάποια διαφωνία από την πλευρά της με όσα πρεσβεύει η Δημοτική παράταξη του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ δήλωσε κι αυτή με την σειρά της "ανεξάρτητη" ακολουθώντας τον δρόμο της συμπόρευσης με τον κ. Τσίρμπα. 

Της ευχόμαστε καλή τύχη, αλλά είναι κρίμα για τους δημότες που της έδωσαν το δώρο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα τους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πολιτικά ανέντιμη στάση της είναι καθοδηγούμενη από ανθρώπους που ωφελήθηκαν από τον επικεφαλής του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, Σταύρο Νικητόπουλο και όπως λέει και ο Πολύβιος: "Η αχαριστία είναι παιδί της ευεργεσίας"

Απλά να της αφιερώσουμε ένα εξαιρετικό τραγούδι από τα Υπόγεια Ρεύματα...

"Οι πιο πολλοί λατρεύουν τις αργίες
μα οι φίλοι μου μισούν τις Κυριακές
Κρύβονται πίσω από τα φώτα στο λιμάνι


βάζουν φωτιές, βάζουν φωτιές....

Σαν του Ιούδα φίλημα θα φύγω μακριά...
Τα όνειρα της Κυριακής κοστίζουν ακριβά".

Υ.Γ. Ο τραγέλαφος με την διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής του 720 (πρώην Γ10), όπου συμβαίνει το πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ο τερματισμός να μην έχει ανταπόκριση με γραμμή του ΜΕΤΡΟ, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι όπου δεν χρειάζονται λεφτά χρειάζονται μυαλά. Ας ελπίσουμε η Δημοτική Αρχή να παρέμβει αποτελεσματικά και το 720 να εξυπηρετεί τους πολίτες (να κάνει τέρμα στην Πλ. Αττικής) και όχι τους γραφειοκράτες του ΟAΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου