Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αποκλείουν τους Κοινωνικούς Λειτουργούς από την πρόσληψη στα «Κέντρα Κοινότητας»




 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ - ΟΤΑ

Αποκλεισμό των Κοινωνικών Λειτουργών από την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Κέντρα Κοινότητας», καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (Σ.Κ.Λ.Ε.) με πρόσφατο έγγραφό του.
Συγκεκριμένα, μετά την έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμ.: Δ14/15834/237/19-4-2019 που αφορούσε τις προδιαγραφές λειτουργίας των «Κέντρων Κοινότητας», με έγγραφό του ο Σ.Κ.Λ.Ε., είχε ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία (Εσωτερικών και Εργασίας) την άμεση τροποποίηση της παραγράφου 3.5 του άρθρου 4 και την συμπερίληψη σ΄ αυτή με σαφήνεια της ειδικότητας Π.Ε./Τ.Ε. Κοινωνικού Λειτουργού.
Η τροποποίηση είχε ζητηθεί καθώς, ενώ στις παραγράφους 2 και 4 του άρθρου 4 της συγκεκριμένης κοινής Υπουργικής Απόφασης αναφέρεται ρητά ότι στο «Κέντρο Κοινότητας» η μία εκ των ειδικοτήτων θα πρέπει να είναι αυτή του Κοινωνικού Λειτουργού, στην παρ.5 του ίδιου άρθρου που αφορά στην στελέχωση με προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας η ειδικότητα του Κοινωνικού Λειτουργού δεν υπάρχει!
Παρά τις παρεμβάσεις του Σ.Κ.Λ.Ε., η μέχρι σήμερα μη τροποποίηση της συγκεκριμένης κοινής Υπουργικής Απόφασης, έχει ως αποτέλεσμα η ειδικότητα του Κοινωνικού Λειτουργού να αποκλείεται από τη δυνατότητα πρόσληψης πρόσθετου προσωπικού που δίνεται στους Δήμους της χώρας μας.
Είναι «Ηλίου φαεινότερο» ότι, η ειδικότητα του Κοινωνικού Λειτουργού είναι από τις πλέον απαιτούμενες ειδικότητες για την ενδυνάμωση σε προσωπικό των «Κέντρων Κοινότητας» της Χώρας μας, με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών στήριξης της οικογένειας και των ηλικιωμένων, δηλαδή των Κέντρων Στήριξης Οικογένειας και Κέντρων Παρακολούθησης του Ο.Φ.ΗΛΙ. (Ολοκληρωμένη Φροντίδα Ηλικιωμένων) αντίστοιχα όπως αυτά ενσωματώθηκαν στο Π.Ε.Π. (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα).
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στηρίζει τις παρεμβάσεις, τις θέσεις και τις προτάσεις του Σ.Κ.Λ.Ε. για το συγκεκριμένο θέμα και καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο και Εργασίας κ. Ι. Βρούτση να προχωρήσουν στην άμεση τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμ.: Δ14/15834/237/19-4-2019 για θα αρθεί ο επιχειρούμενος αποκλεισμός της ειδικότητας του Κοινωνικού Λειτουργού από τις πρόσθετες προσλήψεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν και κυρίως για να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους της χώρας να ενισχύσουν τις Δομές των «Κέντρων Κοινότητας» με προσωπικό και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων τους χωρίς περιορισμούς.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                                                 Βασίλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου