Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Η ανεπάρκεια και η αδιαφορία της διοίκησης Σαράντη για το 301 Ε.Β.

 
Στην Κρήτη, οι Δήμοι κερδίζουν ανάλογες διεκδικήσεις ενώ εδώ η ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής δεν έχει όρια!

H υπόθεση του στρατοπέδου 301 Ε.Β. είναι μία πολύ παλιά ιστορία. Ο αγώνας για την απομάκρυνσής και παραχώρησης - της τεράστιας έκτασης του -  στο Δήμο ξεκίνησε ουσιαστικά στα τέλη της δεκαετίας του '80 με την περίφημη απεργία πείνας που έκανε ο αείμνηστος δήμαρχος Σπύρος Αποστόλου και την περικύκλωση του στρατοπέδου από πέντε χιλιάδες κατοίκους όπου όλοι μαζί κατόρθωσαν να κερδίσουν ένα τμήμα προς όφελος του Δήμου.
Το κομμάτι που παραχωρήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο έχει γίνει τώρατο 4ο δημοτικό σχολείο. Από εκείνη την περίοδο όλες οι διοικήσεις του Δήμου έθεταν το θέμα ολικής απομάκρυνσης του 301 Ε.Β. αλλά το Υπουργείο Άμυνας πάντα έφερνε τα γνωστά γραφειοκρατικά εμπόδια και εμπόδιζε την παραχώρησή του.

Η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Σαράντη στα 13 χρόνια που διοικεί τον Δήμο ελάχιστα πράματα έκανε για να διεκδικήσει δυναμικά την παραχώρησή του στο Δήμο. Αρχικά το Μάιο του 2009 διοργάνωσε μία εκδήλωση διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση του στρατοπέδου που εξελίχθηκε σε φιάσκο και ήταν καθαρά ένα επικοινωνιακό κόλπο ώστε να απορροφήσει τις όποιες αγωνιστικές αντιδράσεις ενώ πιο πρόσφατη αντίδραση ήταν το 2012 όπου με επιστολή ο κ. Σαράντη ως Προέδρος στον ΑΣΔΑ προς τον τότε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλο ζητούσε ξανά το αυτονόητο και παράλληλα το υπόλοιπο διάστημα αναλώθηκε σε υπομνήματα και αλληλογραφία χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. 
Μάλιστα η διοίκηση Σαράντη είχε κι άλλο ένα όπλο στον υποτιθέμενο αγώνα που έδινε αφού επί διοίκησης Τρίγκα υπήρχε υπόσχεση-δέσμευση από το ΥΠΕΘΑ για απόδοση στο Δήμο,τμήματος του στρατοπέδου (ανάμεσα στους δύο τοίχους, προς τα Μυκονιάτικα) την οποία δεν αξιοποίησε ποτέ.
Ερχόμενοι στο σήμερα, η διοίκηση Σαράντη αλλά και σχεδόν όλες οι δημοτικές παρατάξεις (ακόμη και εκείνη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) έχουν εξαφανίσει αριστοτεχνικά το εν λόγω θέμα δηλαδή της απομάκρυνσης του στρατοπέδου 301 Ε.Β. Αγίων Αναργύρων (έκτασης 220 στρεμμάτων) που βρίσκεται στην καρδιά του οικιστικού ιστού, δεσμεύοντας πολύτιμους ελεύθερους χώρους υποβαθμίζοντας την πόλη ακόμη περισσότερο.
Στον συγκεκριμένο χώρο με τις κατάλληλες ενέργειες και τους ανάλογους σχεδιασμούς μπορούν να γίνουν Νοσοκομειακές Μονάδες, αθλητικοί χώροι μέχρι σχολεία και παιδικές χαρές προς όφελος και εξυπηρέτησης των κατοίκων του Δήμου μας.
Τέλος για να καταλάβετε πόσο ανίκανη και ανεπαρκής είναι η απερχόμενη διοίκηση Σαράντη  ανακοινώθηκε πριν μερικές μέρες ότι στο δήμο Χανίων παραχωρήθηκε μετά από 67 χρόνια το στρατόπεδο "Μαρκοπούλου" και στο δήμο Ηρακλείου μετά από συμφωνία από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας το Στρατοπέδο "Μπετεινάκη". Και τα δύο βρισκόντουσαν μέσα στους οικιστικούς ιστούς των συγκεκριμένων δήμων που κατόρθωσαν να κερδίσουν αυτό που η δημοτική αρχή Αγίων Αναργύρων Καματερού σταμάτησε να διεκδικεί τα τελευταία χρόνια.
Η δημοτική παράταξη ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ δεσμεύεται ότι  θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσο, την παραχώρηση του στρατοπέδου 301 Ε.Β. εκεί που ανήκει....στους κατοίκους και δημότες της πολύπαθης πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου