Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Μια βόλτα στο πάρκο Τρίτση


parko-tritsi-2.jpg
 


του Ευθύμη Καρακώστα

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ελλάδας και όμως πολλοί συμπολίτες μας είτε δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του είτε δεν το έχουν επισκεφτεί ποτέ.  Με έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων, φιλοξενεί πολυάριθμα είδη χλωρίδας και πανίδας και αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για άθληση, βόλτες με την οικογένεια αλλά και χαλάρωση.

Η πρόσβαση στο πάρκο είναι αρκετά εύκολη με το αυτοκίνητο  αφού έχει εισόδους σε αρκετά σημεία στις λεωφόρους Δημοκρατίας και Φυλής. Επίσης, σε μικρή απόσταση βρίσκεται και ο σταθμός του Προαστιακού «Πύργος Βασιλίσσης».

Ξεκινώντας την βόλτα μας εντός του πάρκου, παρατηρούμε ότι υπάρχει αρκετός κόσμος, κάτι λογικό λόγω της ημέρας. Όπως μαθαίνουμε, τις καθημερινές ο κόσμος είναι σημαντικά λιγότερος, κυρίως κάτοικοι των γύρω περιοχών οι οποίοι έρχονται εδώ είτε για να αθληθούν είτε απλώς για έναν περίπατο.

Το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι του πάρκου είναι, ασφαλώς, οι τεχνητές λίμνες οι οποίες φιλοξενούν πάπιες, χήνες ακόμα και κύκνους. Είναι και το αγαπημένο σημείο των παιδιών καθώς εκεί έχουν την ευκαιρία να ταΐσουν τα ζώα. Όπως μάθαμε υπήρχαν κάποια ζητήματα με την στάθμη των υδάτων τους τελευταίους μήνες, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο την πανίδα, ωστόσο η κατάσταση φαίνεται να έχει βελτιωθεί αρκετά.



Αν και υπάρχουν κάποια παράπονα για την κατάσταση σε κάποια σημεία του πάρκου ( γκράφιτι σε τοίχους, κάποιες σπασμένες σανίδες σε γέφυρες), σε γενικές γραμμές το πάρκο είναι αρκετά καθαρό και ασφαλές για οικογένειες. Βέβαια, είναι λογικό ο οποιοσδήποτε να αναρωτηθεί πόσο ακόμη καλύτερο θα γινόταν αν είχε αξιοποιηθεί πλήρως. Παρατηρήσαμε αρκετές ημιτελείς και αχρησιμοποίητες υποδομές όπως οι γραμμές για ένα μικρό τραίνο που είχε σχεδιαστεί για να διασχίζει το πάρκο αλλά και τους στάβλους όπου παλιότερα υπήρχαν άλογα και πόνι για βόλτες, που όμως δεν φαίνονταν να βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση.
Παρά τα όποια αρνητικά του όμως, το πάρκο αποτελεί ένα πραγματικό πνεύμονα πρασίνου, όχι μόνο για την δυτική Αθήνα αλλά και όλο το λεκανοπέδιο. Αξίζει να το επισκεφθεί κανείς είτε με την οικογένεια του είτε και μόνος του αφού αποτελεί ιδανικό προορισμό για να αποδράσει κανείς από την καθημερινότητα της πόλης. Ειδικά αυτή την εποχή που η Άνοιξη αρχίζει να κάνει αισθητή τη παρουσία της.


 http://westnews.gr/el/ellada/mia_bolta_sto_parko_tritsi.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου