Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Νέα εποχή για το Πάρκο Τρίτση. Δημοσιεύτηκε η απόφαση χρηματοδότησής του




17022262_747724595389219_367892201212312355_n
Μια νέα εποχή για το Πάρκο Τρίτση, σηματοδοτεί η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Β’ 767/10.03.2017) της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό του ύψους και τη διαδικασία απόδοσης προσόδου στον Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης».

Με τις υπογραφές του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του Αν. Υπουργού Οικονομικών Γεώργιου Χουλιαράκη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιου Σταθάκη και του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζει, για πρώτη φορά στην ιστορία λειτουργίας του Πάρκου, μηνιαία πρόσοδο, στο ύψος των  58.000 ευρώ, προερχόμενη από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που κατανέμονται στους Δήμους
της Περιφέρειας Αττικής. Η πρόσοδος θα αποδίδεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ανά έτος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η διασφάλιση της χρηματοδότησης του Πάρκου, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στον τρόπο διοίκησής του,  αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου να γίνει εφικτή η επανάκαμψή του, ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει τον σκοπό του με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους κατοίκους  του Λεκανοπεδίου της Αττικής.
Το Πάρκο συνιστά αναντικατάστατο περιβαλλοντικό πόρο για την Αττική, με τεράστιες εκπαιδευτικές δυνατότητες γνωριμίας, ιδίως των μικρών μαθητών, με το φυσικό περιβάλλον, (φυτά, καλλιέργειες, μεθόδους καλλιέργειας). Ο Φορέας Διαχείρισης, ο οποίος συστάθηκε με το νόμο 4414/2016, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στους σκοπούς του:
·         τις καλλιέργειες και την  παραγωγή οικολογικών προϊόντων
·         την ανάπτυξη παραγωγικών και συναλλακτικών δραστηριοτήτων
·         την ανάπτυξη δραστηριοτήτων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στους τομείς σίτισης και εστίασης, της δημιουργίας υποδομών φιλοζωϊκής δράσης και παροχής ιατρικών και κτηνιατρικών υπηρεσιών
Για την υλοποίηση των σκοπών αυτών προβλέπεται η, κατά προτεραιότητα, συνεργασία του με φορείς της κοινωνικής οικονομίας, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια εμπλουτισμού του οικονομικού μοντέλου, με την ενεργοποίηση μικρών σχημάτων που μπορούν να λειτουργήσουν αποδοτικότερα σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.
Αναδημοσίευση: left.gr
*Στα παραπάνω να σημειώσουμε συμπληρωματικά και την ψηφισμένη απόφαση του Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής να συμπεριλάβει στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων για το 2017 πρόβλεψη δαπάνης ύψους 700.000€ με σκοπό να διατεθεί για την αναβάθμιση των υποδομών του Πάρκου Τρίτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου