Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ερώτηση του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους και τα τεράστια προβλήματα στο Πάρκο Α. Τρίτσης


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Επανερχόμαστε με ερώτηση στο συγκεκριμένο θέμα, αφού παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στο Πάρκο Α.Τρίτσης και ως τώρα δεν έχουν παρθεί μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα του Πάρκου.

Ως αποτέλεσμα του διαχρονικού ελλείμματος σταθερής και επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης, πέρα από τις φθορές στις υποδομές, που οφείλονται στο μεγάλο έλλειμμα συντήρησης, υπάρχουν τα εξής οξυμένα ζητήματα:

Αυτή τη στιγμή στο πάρκο εργάζονται 3 μόνιμοι υπάλληλοι που, παρά την φιλότιμη προσπάθεια τους, είναι πρακτικά αδύνατον να ανταπεξέλθουν στις εργασίες, που προκύπτουν για το σύνολο της έκτασης. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το Μάη του 2015 και παραμένουν στην αρμοδιότητα του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων..
Περιοχών Αττικής που είχε την ευθύνη για το πάρκο πριν αναλάβει ο ΑΣΔΑ.

Η ολοκλήρωση του έργου της διευθέτησης του Ρέματος της Εσχατιάς καθιστά πλέον αδύνατη τη σύνδεση των λιμνών που υπάρχουν στο πάρκο με τον υδροφόρο ορίζοντα. Επιπλέον, εξαντλείται η γεώτρηση που τροφοδοτεί τις λίμνες.

Δεν έχει γίνει αποψίλωση με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την αντιπυρική προστασία του Πάρκου.

Ο χώρος μιας καφετέριας που υπάρχει στο νότιο κομμάτι του πάρκου και πλέον δε λειτουργεί έχει γίνει εστία μόλυνσης όπου βρίσκουν καταφύγιο τρωκτικά.

Επιπλέον, ο φωτισμός στο χώρο είναι τουλάχιστον ελλιπής, λόγω εκτεταμένων καταστροφών στο ηλεκτρολογικό δίκτυο του Πάρκου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Κοντά σε όλα αυτά, υπάρχει η συστηματική δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που κάτω από το πέπλο της δήθεν οικολογικής ευαισθητοποίησης λυμαίνονται τους χώρους του Πάρκου, με κριτήριο φυσικά το κέρδος.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα και την εικόνα εγκατάλειψης, καθημερινά επισκέπτονται το πάρκο λαϊκές οικογένειες για να πάρουν μια ανάσα, σε μια περιοχή όπου οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου είναι ελάχιστοι.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί ποια μέτρα θα πάρουν για:

•  Να πληρωθούν εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι του Πάρκου και να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία τους.

•  Επαρκή, πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

•  Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

•  Πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου.
  Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας.
Οι Βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης
Γιάννης Γκιόκας
Λιάνα Κανέλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου