Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Άτταλος-Αγ. Νικόλαος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

ΟΛΟΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/5 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 Π.Μ.
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
(Αμαλιάδος 17 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ –1η παράλληλος της Λ.Αλεξάνδρας)
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ την Πράξη Εφαρμογής Σχεδίου
Δεν μας τρομάζει η συνεχής τρομοκρατική πίεση της δημοτικής αρχής του δήμου, με τις συνεχείς ειδοποιήσεις.
  • ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΑΠΟ μετατροπή ΕΙΣΦΟΡΑΣ γης σε ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ, διότι δεν έχει τελεσιδικήσει η τιμή.
  • Η ΜΕΙΩΣΗ του 20% θα δοθεί στο μικρό ποσό που αφορά.. στην ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ και είναι υποχρεωμένος να το κάνει ο δήμος και δεν χρειάζεται να κάνει ο κάτοικος κάτι,ο δήμος πρέπει να το κάνει, διότι υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ για το μεγάλο ποσό που αφορά στην εισφορά γης, παρά μόνον εάν πάει να εξοφλήσει όλο το ποσόν.
  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τον αγώνα μας δεν πρόκειται να ισχύσει σε όποιον το βεβαιώσει.
Χρησιμοποιεί κάθε ψέμα και «εκβιασμό» προκειμένου να μας λυγίσει και να μας διασπάσει.Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και δύναμή μας είναι η ενότητά μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα απευθυνόμενοι στο υπουργείο περιβάλλοντος, διεκδικώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για τα αιτήματά μας που είναι :
  • Νομοθετική ρύθμιση διευθέτησης του προβλήματος που δημιουργείται στις περιοχές που έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωση της κύρωσης πράξης εφαρμογής σχεδίου πάνω από 20 χρόνια
  • Να δοθεί δυνατότητα στους Δήμους που είναι αρμόδιοι με μειωτικό συντελεστή για την μετατροπή της εισφοράς γης σε χρήμα.
  • Είναι ανάγκη καταρχήν να μειωθούν άμεσα και γενναία οι αντικειμενικές αξίες και να ισχύσουν και για τις περιοχές που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η τιμή μονάδας.
  • Ειδικά στις περιπτώσεις των πολεοδομικών ενοτήτων γειτονιών στις οποίες τα έργα υποδομών έχουν εκτελεστεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να καθορίσει την τιμή ανά τ.μ., με βάση την αρχή της αναλογικότητας, διότι είναι άδικο να εισπράττουν οι Δήμοι από υπόχρεους σε εισφορά δημότες περισσότερα χρήματα από την μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα από εκείνα που απαιτούνται για να αποζημιωθούν οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι.
  • Περιοχές Α’ κατοικίας που σήμερα είναι πυκνοδομημένες και δεν έχει ακόμα εγκριθεί για αυτές πολεοδομική μελέτη, πρέπει να υπαχθούν στο καθεστώς εισφορών γης όπως προβλεπόταν παλαιότερα, σύμφωνα με το οποίο γινόταν διάκριση των υπό ένταξη στο σχέδιο περιοχών σε πυκνοδομημένες και αραιοδομημένες. Σύμφωνα με το καθεστώς υπήρχε ευνοϊκή μεταχείριση για τις εκτάσεις μέχρι 500 τ.μ. και η μετατροπή της εισφοράς γης σε χρήμα δεν ήταν υποχρεωτική.
Αναστολή επ’ αόριστον της υποχρέωσης της καταβολής της εισφοράς ώσπου να το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΤΤΑΛΟΥ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου