Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Θα την « πληρώσουν» οι εκλογές γιατί κακοδιοικούμενοι Δήμοι δεν μπορούν να εισπράξουν το εκλογικό επίδομα


Είναι πρωτοφανές αυτό που πάει να συμβεί . Ενώ τα ποσά για τις αποζημιώσεις των δημοτικών υπαλλήλων όλης της χώρας για την απασχόλησή τους στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές του περασμένου Μαίου – Ιουνίου , έχουν εκταμιευθεί από τα συναρμόδια υπουργεία  ,αρκετοί Δήμοι , που πάλι βρίσκονται στο « κόκκινο» παρά την  εξόφληση ( με  εκατοντάδες εκατομμύρια του Μνημονίου) όλων των χρεών τους μέχρι και το 2011 , δεν μπορούν να τα εισπράξουν .
Και αυτό γιατί δημιούργησαν νέα υπέρογκες οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Εφορίες , με αποτέλεσμα να μη διαθέτουν τις απαιτούμενες φορολογικές και ασφαλιστικές..
ενημερότητες για να τα εκταμιεύσουν.
Θύματα  αυτής της εκτεταμένης κακοδιοίκησης –κακοδιαχείρισης , είναι για πολλοστή φορά οι εργαζόμενοι στους Δήμους , οι οποίοι ενώ είναι απλήρωτοι από τότε καλούνται να προσφέρουν ακόμη μια φορά τις υπερωριακές  υπηρεσίες τους για τη διεκπεραίωση των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου , ενώ κινδυνεύουν να φορολογηθούν για το 2014  σχετικά με το ποσόν που δεν έχουν ακόμη πάρει στα χέρια τους.
Επίσης θύμα κινδυνεύει να γίνει και η ίδια η ύψιστη διαδικασία κάθε Δημοκρατικού Πολιτεύματος . Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την κήρυξη αποχής των εργαζομένων από κάθε καθήκον ή εργασία σχετικά με την προετοιμασία και τη διενέργεια των εκλογών , ως ύστατο μέτρο πίεσης για την εξεύρεση λύσης . Καταγγέλλοντας παράλληλα για εμπαιγμό και τους δυο τελευταίους διατελέσαντες υπουργούς Εσωτερικών , Αργύρη Ντινόπουλο και Γιάννη Μιχελάκη.
Τη  σχετική απόφαση , η ηγεσία της ΠΟΕ- ΟΤΑ έλαβε σήμερα , μετά και την συνάντηση που χθες είχε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά , στην ανακοίνωσή της , « αιτία, ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η άρνησή της να βρει λύση και να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση-φιλοδώρημα για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου 2014, αλλά σε ορισμένους Δήμους και για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.
Πολλοί Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ή έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο με αποτέλεσμα τα ποσά που αφορούν στην εκλογική αποζημίωση να παρακρατούνται από τις Υ.Δ.Ε. και να μην αποδίδονται στους Ο.Τ.Α. για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους. Το πρόβλημα αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση αλλά δεν έπραξε το παραμικρό για την επίλυση του».
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επισημαίνει ότι «  με έγγραφό της προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα που φέρει ημερομηνία 7 Νοεμβρίου 2014 τους καλούσε να δώσουν λύση στο πρόβλημα και τους προειδοποιούσε πως η τακτική αυτή αποθαρρύνει και τους τελευταίους εργαζόμενους να θέλουν να απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία που θα προέκυπτε.
Αυτή η ώρα έφτασε και κανείς δεν επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εκλογική διαδικασία όταν δεν έχει πληρωθεί την προηγούμενη εκλογική αποζημίωση και δεν γίνεται απολύτως καμία νύξη για την εκλογική αποζημίωση στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές» τονίζει και προσθέτει:
« Κατά την συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Θεοχαρίδης εξέφρασε την κατανόησή του και δήλωσε πώς θα μεταφέρει το αίτημα στους… ανωτέρους του, χωρίς να δεσμευτεί για τίποτα.
Αποτέλεσμα αυτού είναι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να μην συμμετάσχει κανείς εργαζόμενος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προετοιμασία, διεξαγωγή και αποστολή των αποτελεσμάτων των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015».
«Αρκετά πια, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ,  οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. υφίστανται τον εμπαιγμό, την απαξίωση και τον εξευτελισμό της κυβέρνησης.
Είναι αυτοί που βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής εργασίας (προετοιμασία εκλογικών κέντρων, μεταφορά και φύλαξη εκλογικού υλικού, μεταφορά-στήσιμο καλπών παραβάν, μεταφορά ψηφοδελτίων, μεταφορά εκλογικών αποτελεσμάτων, καθαριότητα χώρων, τροφοδοσία, εκλογικές επιτροπές, Δημοτολόγια και Κ.Ε.Π. για έκδοση πιστοποιητικών, φύλαξη εκλογικών κέντρων, κ.λπ.) και η κυβέρνηση τους υπόσχεται εκλογική αποζημίωση-φιλοδώρημα το οποίο μάλιστα δεν καταβάλει.
Η εκλογική αποζημίωση που είχε ορισθεί για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν στα 223,00 ευρώ μικτά, όταν η εκλογική αποζημίωση για το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν από 2.850,00 ευρώ έως και 3.350 ευρώ, για προσωπικό των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων 2.500,00 ευρώ, για το προσωπικό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων 500,00 ευρώ και για το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων 450,00 ευρώ.
Η μεροληψία, η αδικία και απαξίωση πρέπει να σταματήσει. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να δεχθούν άλλο να τσαλαπατούν την αξιοπρέπειά τους υποσχόμενοι ψιχία για εκλογική αποζημίωση τα οποία δεν δίνουν, ούτε πρόκειται να πέσουν ξανά στην παγίδα της κυβέρνησης, όπως έγινε το 2014, όταν ο τότε Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας εξέδωσαν την κοινή Υπουργική Απόφαση καθορισμού του ύψους της εκλογικής αποζημίωσης δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για να περιοριστούν οι αντιδράσεις», σημειώνει.

ΠΗΓΗ - newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου