Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Οι προτάσεις του Δημάρχου Νίκου Σαράντη στη σύσκεψη της Περιφερειακής Ενότητας Δυτ. Αθήνας για τα αντιπλημμυρικά έργα.

ς Ενότητας Δυτ. Αθήνας για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης και οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Ελαιοτριβάρης και Σωτήρης Καμαρινόπουλος συμμετείχαν στη σύσκεψη της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.
Από την Περιφέρεια Αττικής στη σύσκεψη παρίσταντο ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αθήνας Σπύρος Τζόκας (που είχε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της σύσκεψης), η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Βασιλική Λάσκαρη και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρος Σχινάς. Συμμετείχαν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι από όλη τη Δυτική Αθήνα.
Ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης αναφέρθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα που γίνονται όλο και συχνότερα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανάγκη όχι μόνον εκτέλεσης νέων αντιπλημμυρικών έργων αλλά και ενίσχυσης της δυναμικότητας του υπάρχοντος δικτύου.
Ιδιαίτερα για τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό ζήτησε την χρηματοδότηση έργων και μελετών για τη διευθέτηση των παράπλευρων ρεμάτων της Εσχατιάς, το συνολικό δίκτυο ομβρίων της λεκάνης του Καματερού, την ανάσχεση των ομβρίων στις πλαγιές του Ποικίλου, επιμέρους βελτιώσεις στα υπάρχοντα δίκτυα, επισκευές στα πρανή του Κηφισού κ.ά. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της αποζημίωσης των πληγέντων από την πρόσφατη βροχόπτωση.
Η σύσκεψη κατέληξε στη συμφωνία για τον προγραμματισμό συνολικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού για την Δυτική Αθήνα και την προώθηση των απαραίτητων έργων γι αυτό, σε στενή συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τους Δήμους.
Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου