Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Περιορίζονται οι υπερωρίες των δημοσίων υπαλλήλων- Τι θα ισχύει για τις αμοιβές (εγκύκλιος)

Περιορίζονται οι υπερωρίες των υπαλλήλων των φορέων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού με βάση την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία παράλληλα προβλέπει ότι από τις 5 Μαϊου 2014 και εφεξής, είναι πλέον δυνατή η καταβολή αμοιβής υπερωριακής απασχόλησης και στους  προϊσταμένους Διεύθυνσης των φορέων.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι ώρες απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων των ανωτέρων φορέων δεν μπορούν να υπερβαίνουν κατ΄ανώτατο όριο τις 120 ώρες ανά υπάλληλο για το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους και 120 για το δεύτερο. Το κατά εξάμηνο ανώτατο αυτό όριο των 120 ωρών δύναται να αυξηθεί περαιτέρω έως τις 150 ώρες κατ΄άτομο μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου για την έκδοση της σχετικής απόφασης έγκρισης υπερωριακής απασχόλησης οργάνου και με ισόποση μείωση του αριθμού των ωρών του δευτέρου εξαμήνου.
Οι ίδιες διατάξεις προβλέπουν επίσης ότι, σε υπαλλήλους που ανήκουν σε υπηρεσίες που λειτουργούν βάσει νόμου όλες τις ημέρες του μήνα ή σε 12ωρη ή σε 24ωρη βάση, ο αριθμός των καθ΄υπέρβαση της υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας ωρών νυκτερινής, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 96 ώρες κατά το πρώτο και 96 ώρες κατά το δεύτερο εξάμηνο, οι οποίες δύναται να αυξηθούν μέχρι τις 120 ώρες με ισόποση μείωση των ωρών του δευτέρου εξαμήνου.
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ.

πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/dimosio-periorizontai-oi-iperories-ton-dimosion-ipallilon-ti-tha-isxiei-gia-tis-amoives-egkiklios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου